Ако сте решили да хапнете в луксозен ресторант, може би

...
Ако сте решили да хапнете в луксозен ресторант, може би
Коментари Харесай

5 храни, които никога да не поръчвате в скъп ресторант

Ако сте решили да хапнете в първокласен ресторант , може би празнувате рожден ден или годишнина , или се надявате да впечатлите някого на първа среща.    А може би изисканата кухня е нормалното ви хранене.

Каквато и да е повода ви, стегнете коланите , тъй като ви чака кулинарно премеждие.
Точно както има доста прелестни неща , които да опитате в подобен ресторант, има и други, които просто не си коства да поръчате по една или друга причина.

Независимо дали повода е неприятно качество, повишени цени или нещо напълно друго, ето петте поръчки , които в никакъв случай не би трябвало да вършиме в безценен ресторант, съгласно готвачи .

Сладолед:

Може и да обичате да похапвате с лъжица от  обичания си сладолед вкъщи , само че леденият десерт  обикновено не е нещо, което би трябвало да поръчате в изтънчен ресторант. „ Сладоледът в десертното меню постоянно ще бъде надценен “, споделя Сара Гъндърсън , основен готвач в Училището по кулинарни изкуства „ Огюст Ескофие “, която е работила в първокласни кухни в Crawford & Son и Jolie в Роли, Северна Каролина. „ Не споделям, че няма да е вкусно! Това е сладолед въпреки всичко! "

Гундерсън обаче споделя, че е добре да поръчате сладолед, в случай че се доставя от локален магазин за сладолед или в случай че ресторантът прави собствен личен подобен.

Може например да попитате дали ресторантът има сладкар и кой е обичаният му десерт .

Плато с салами и сирена

Красиво аранжираните плата с салами и сирене може да са настоящи в обществените мрежи, само че платата за месо и сирене съществуват от 15 век . Ако видите такова в менюто и обмисляте да го поръчате - помислете още веднъж. Според Гундерсън платата с салами и сирене постоянно са надценени в заведенията за хранене от висок клас.

„ Най-добрият метод да намерите и да се насладите на най-хубавите меса и сирена във вашия регион е да разгледате локалните фермерски пазари “, споделя тя. „ Ще намерите невероятни местни продукти, на които ще можете да се наслаждавате още веднъж и още веднъж. “

Коктейл от скариди

Коктейлът от скариди е постоянно срещан в изисканите менюта с храна  в целия свят. Това е елементарен за подготвяне артикул и относително на ниска цена за намиране в магазина.

„ Приготвя се по еднакъв метод , в продължение на доста години, защото е постоянно срещано в менюто – нищо разтърсващо в света на заведенията за хранене, само че продължава да пораства в цената си с повишаването на цените в промишлеността “, сподели Гундерсън. „ Въпреки че нищо не се е трансформирало в приготвянето му, изисканите заведения за хранене към момента поддържат висока цената на това просто ядене. “

Панирани и пържени храни

Панирани, пържени стриди, пръчици кашкавал, пиле или даже омар ? Трябва ли да ги поръчаш? Готвачите споделят " НЕ "!

Главният готвач Алварадо споделя, че в никакъв случай не е бил почитател на поръчката на пържени стриди , защото те са склонни да се готвят доста бързо, правейки ястието лепкаво и дъвчащо.

Главният готвач Гъндърсън споделя, че омарът е внимателно и скъпо месо , което не би трябвало да се да се е преварява с паниране и пържене .

Според Колин Смит, основен готвач и притежател на Smith and River в Рино, Невада, панираните или пържени храни са допустими, стига да са допълнение към ястието, а не главното такова.

Пържола

Може да бъдете склонни да поръчате най-скъпия продукт в менюто, може би пържола или филе миньон на прекомерно висока цена. Но в случай че не вечеряте в заведение за пържоли или котлети от висок клас със мощна известност, в последна сметка може да платите огромни пари за малко парче месо.

„ Повечето изискани заведения за хранене оферират пържоли , с цел да успокоят масите, само че вие би трябвало да се концентрирайте върху техните специалитети “, сподели Гундерсън. „ Това е мястото, където готвачите в действителност демонстрират своите умения, с образци като задушени свинско, патешко магре или пресен улов. “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР