Ако сте ни приятели, ще приготвите тази торта и ще

...
Ако сте ни приятели, ще приготвите тази торта и ще
Коментари Харесай

Кайсиева грис торта

Ако сте ни другари, ще приготвите тази торта и ще ни поканите да я опитаме, ние по този начин бихме създали

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● захар - 80 г
● брашно - 60 г
● какао - 30 г
● бакпулвер - 1 с.л.
● грис - 150 г
● прясно мляко - 600 мл
● захар - 15 с.л.
● ванилия - 3 бр.
● нишесте кайсия - 30г на Биосет
● сок от компот - 300 мл кайсия
● шоколадови пръчици
● олио - за намазване

Начин на подготвяне

Първо си подготвяме блата, като разбием яйцата със захарта. След това към тях прибавяме брашното, в което сме поставили бакпулвера и какаото. След като сме приготвили сместа за блата, го изсипваме в тавичка с махащо се дъно, в която сме поставили хартия за печене и сме я намазали с олио.

Печем блата на 180 градуса за към 20 минути, с цел да сте по-сигурни проверете с съчка за зъби, в случай че е суха значи блатът е подготвен. Оставяме блата да изстине и през това време си подготвяме гриса.

Слагаме млякото да се стопли на котлона. Добавяме 10 с.л. захар и ванилиите към млякото. Когато мляко се стопли прибавяме гриса и при непрекъснато безредие изчакваме да се сгъсти. След като е подготвен грисът го изсипваме върху какаовия блат, който сме надупчили с вилица авансово.

Слагаме формата за торта с блата и гриса в хладилника. През това време си подготвяме кайсиевия крем за нашата торта. Разтваряме 30 г от нишестето в 100 мл. леден компот от кайсии. Използваме единствено сока на компота без плода.

Другата част от сока на компота го слагаме на котлона да се стопли, прибавяме 5 с.л. захар и разбъркваме. След като се стопли сока прибавяме разтвореното нишесте. Бъркаме непрекъснато, до момента в който се сгъсти кремът.

Така сгъстения крем го изсипваме върху тортата и оставяме да изстине за 10 минути, по-късно слагаме в хладилника за 1 час. Накрая махаме стените на формата и украсяваме с шоколадови пръчици.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР