Ако сте любители на животните и скоро обмисляте да си

...
Ако сте любители на животните и скоро обмисляте да си
Коментари Харесай

Характер и поведение на средноазиатска овчарка (алабай)

Ако сте фенове на животните и скоро обмисляте да си вземете домакински любим, тогава сигурно сте почнали да разглеждате това, какъв е характера на другите питомци. Средноазиатската овчарка, позната още и като алабай, се отличава с това, че е доста уверено, самоуверено и умерено животно, само че от време на време може да е нападателна, което обаче не се отнася за стопаните. Това значи, че тази порода е страхотна за куче надзирател, защото те са доста предани и няма да се замислят и за секунда дали да ви защитят в дадена обстановка.

Друга линия от характера на средноазиатската овчарка е това, че тези кучета сами вземат решенията си, което, от своя страна, значи, че може да се усложни дресирането на алабай.

Ще се наложи много да ги занимавате с нещо, а не да се ограничавате на съответни способи, защото в този случай те ще са безполезни. Що се отнася до самото им образование, то те се поддават доста елементарно, а точно тъй като са много спокойни и уравновесени, т.е. няма да се разсейват.

Интересен е и фактът, че сходно на котките, те са по-активни през нощните часове на деня. Възможно е тази им линия да се е унаследила още от техните предшественици. Именно по тази причина, в случай че доверите защитата на дома ви на тези кучета, ще можете да сте спокойни. По държание мъжките кучета алабай са по-флегматични, до момента в който женските са много по-активни и отзивчиви.

Поведение на средноазиатската овчарка по отношение на децата

Въпреки сериозния и суровия темперамент на средноазиатската овчарка, в случай че кучето е възпитано и подготвено, тогава те на драго сърце ще си играят с децата и даже могат да играят ролята на дететгледачка, когато сте заето с вашите домашни задания. Те с наслада ще играят с по-малките членове на фамилията и ще ги пазят.

 Средноазиатска овчарка

Обаче помнете, че както при всяко куче, по този начин и при тази порода, не трябва да го оставяте единствено с децата. Все отново не би трябвало да се подценява обстоятелството, че приказваме за животно, което е много огромно и тежко, като по този начин може да аргументи щета на детето по несъобразителност, изключително в случай че приказваме за бебе.

По темперамент средноазиатската овчарка е много доброжелателно и чинно куче, що се отнася до членовете на фамилията. Не бива да пренебрегвате обаче възпитанието на животното, защото както при всяка порода, по този начин и при тази е значимо да обучите палето добре.

Ако и вие сте впечатлени от тази порода, вижте нашите разгласи и цени за алабай.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР