Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си

...
Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си
Коментари Харесай

Тренировките вечер правят чудеса

Ако сте изложени на риск от диабет, можете да си помогнете, като упражнявате вечер, написа електронното издание " Мейлонлайн ".

Физическите тренировки в ранните вечерни часове форсират метаболизма и улесняват контрола през нощта върху равнищата на кръвната захар, открило проучване на експерти от Австралийския католически университет.

То се фокусирало върху метаболитното здраве на 24 неактивни физически мъже, изложени на риск от диабет вид 2 и приемащи храни, богати на мазнини. Физическите извършения заран и вечер подобрили кардиореспираторния им статус, само че единствено вечерните тренировки посочили, че спомагат за намаление на равнищата на глюкоза през нощта, показва Българска телеграфна агенция.

Според ръководителя на проучването Трайн Мохолд, резултатите са изключително значими за диабетици, които имат проблем с контролиране на равнищата на глюкоза.

Още на петия ден от проучването се оказало, че вечерните тренировки въздействат по-силно от утринните за понижаване на глюкозата, инсулина, холестерола и триглицеридите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР