Ако сте имали намерения, с тези промени по Закона за

...
Ако сте имали намерения, с тези промени по Закона за
Коментари Харесай

Вигенин към управляващите: Законът е резултат от лобистки натиск от НПО

„ Ако сте имали планове, с тези промени по Закона за отбрана от домашно принуждение да дадете явен сигнал към обществото и със свикването на това заседание да покажете, че Парламентът е в положение да реагира бързо на настояванията на обществото - не успяхте. Вие по-скоро извадихте очи, в сравнение с да изпишете вежди. Факт е, че никой от вносителите не излезе да отбрани предложенията, които вършиме. Добре разбирате, че смяната, която оферирате - няма да реши казуса на Дебора или, не дай боже, на други като нея. Тази смяна се прави със напълно друга цел, тя е недомислена, небрежно скалъпена и не получи поддръжка от никого “. Това съобщи от парламентарната естрада през днешния ден зам.-председателят на Народно събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиан Вигенин.
Той акцентира, че деликатно е изслушал съвещанията и на правна комисия. „ Тези от вас, които имат визия от право знаят, че казусът в тази ситуация с Дебора не е в Закона за отбрана от домашно принуждение и, че насилникът е можел да бъде осъден още авансово, точно по Наказателния кодекс. Заканата за ликвидиране също се санкционира с отнемане от независимост до 6 години – тъй че, въпросният човек е можел от дълго време да бъде зад решетките “, съобщи Кристиан Вигенин.
„ Дебатът по този законопроект не даде увереността у българските жители, че тук, в Народното събрание сме подготвени по един изчерпателен метод да обсъдим тази тематика. Проблемът не е в опозицията, а във вас ръководещите, които вършиме сходни оферти, тъй като те не допускат сериозен и значителен спор “, сподели още Кристиан Вигенин.
Той прикани ръководещото болшинство законопроектът да не се гледа на второ четене в същия ден. „ Ако в този момент приемем това, което оферирате - за жалост, ние няма да успеем да решим казуса, поради който хората са на улицата. А може би ще решим някакъв различен проблем, поради който хората не са там. Но пък може би  - резултат тъкмо от този лобистки напън, който идва от разнообразни неправителствени организации “, уточни социалистът.
Кристиан Вигенин още веднъж прикани да се даде късмет да се обсъдят оферти и в Закона за отбрана от домашното принуждение и в Наказателния кодекс, които да дадат добър съвкупен резултат, а не кръпки, които целят по някакъв метод да задоволят публичното неодобрение, само че няма да дадат систематичен резултат.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР