Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два

...
Ако сме искали да се прегърнем с БСП, имахме два
Коментари Харесай

Христо Иванов отговори на Панов: Ако сме искали, имахме два парламента, за да се прегърнем с БСП

Ако сме желали да се прегърнем с Българска социалистическа партия, имахме два Народното събрание, в които да го създадем. " Демократична България " има доста ясно оповестени цели и без правосъдна промяна няма да влезем в никаква настройка. За диалог и за конституционно болшинство сътрудник е вероятен всеки народен представител. Ние сме гарантите за това ГЕРБ и Движение за права и свободи да не влязат нито през задния, нито през предния вход във властта ", по този начин съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отговори пред Българска национална телевизия на, че договаряния за ръководство с Българска социалистическа партия на групировката биха били изменничество към гласоподавателите. Причината - водачът на социалистите Корнелия Нинова е дала всичко от себе си за безпрепятственото и дефинитивно завземане на правосъдната система.

При договарянията за държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание " Демократична България " имаше променлива позиция във връзка възможна коалиция с Българска социалистическа партия. Христо Иванов по общи цели в границите на третия мандат, връчен на Българска социалистическа партия. След връчването му и отхвърли от договаряния на " ИТН ", което обуслови невъзможността за сформиране на държавно управление, от " Демократична България ", в което е залегнало предписание, че поддръжка за държавно управление на Българска социалистическа партия е изключена. В рамките на актуалната предизборна акция обаче Атанас Атанасов сподели, че " Демократична България ", в " интерес на страната ".

" Опасявам се, че водачите на партията, която сякаш ме поддържа на тези избори, са напът на предадат всички тези, които имат вяра, че те ще изчистят " угоените паяци " на някогашната репресивна машина на комунистическия режим ", написа през вчерашния ден Панов, като под " угоените паяци " засяга Румен Радев и Бойко Борисов. Въпреки тези изказвания " Демократична България " не трансформира декларираната поддръжка към Панов, а през днешния ден Христо Иванов изясни, че тя се дължи на неговата потвърдена самостоятелност.

Вчера претендентът за народен представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев разяснява нападките на Панов в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по TV+, като съобщи, че той е самостоятелен претендент за президент и има право да води акцията си, както реши.

" Ако има някакво изменничество, то това ще е да върнем ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт. Ако искахме да се коалираме с Българска социалистическа партия, можехме два пъти да го създадем след предните два парламентарни вота ", съобщи Мирчев, чиято теза бе повторена и от Христо Иванов.

" Дневник " потърси, само че не получи публична позиция от " Демократична България " за коментара на Лозан Панов.

" Борисов прави кръстоносен поход против машинното гласоподаване "

Иванов разяснява и за гласоподаване отвън публично поръчаните за изборите на 14 ноември.

" Колкото и машини да е докарала " Сиела " в България, те няма по какъв начин да влязат в приложимост, без някой да ги сертифицира и да ги допусне в изборните секции ", съобщи водачът на " Да, България ".

Иванов прикани компанията - снабдител на машини, " Сиела ", да даде явен отговор за броя на машините и тяхната локация.

" Тук отговорността не е по контракт, а пред България и българската политическа система и народна власт. Не знам по кое време тези хора ще дойдат на себе си и ще дадат ясни, еднопосочни, цялостни отговори на обществото за това какво вършат. Създава се усещане, че те вземат участие в този сюжет за подриване на доверието в изборния развой ", сподели той.

Според Иванов Бойко Борисов прави кръстоносен поход против машинното гласоподаване, чиято цел е да се внуши подозрение и боязън у хората да излязат да гласоподават.

" Притеснява ме приложимост на машинния сюжет от страна на Борисов, който не съм схванал да сезира органите с съответна информация за готвени нарушавания. По този метод експлоатира и националното държание на компанията " Сиела ", добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР