Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и

...
Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и
Коментари Харесай

Новините на детски език: Ще има ли ваксина срещу рак на кожата

Ако следите " Дневник ", с цел да не изпускате най-важните вести и истории, към този момент могат да го вършат и децата ви. Всеки понеделник " Детски Дневник " препечатва текст от уеб страницата, който в налична за по-младите читатели форма оповестява и изяснява настоящи събития от страната и света.

Статиите са подобаващ метод децата да се срещнат със протичащото се в обществото и добър мотив за диалог (а за какво не и спор) в фамилията по тях. Заради възрастта на читателите, за които е предопределена рубриката, редакцията взе решение да затвори за мнения публикациите от нея.

и част от платформата за поощряване на четенето и четивната просветеност измежду децата. Още вести на детски език можете да намерите, а повече за " Книговище " -.

Сигурно ти се е случвало: както си правиш песъчлив палат на плажа или играеш измежду вълните, внезапно родителите ти те викат. Пак е време да те мажат със слънцезащитен крем!

Ти не мрънкаш, тъй като знаеш, че е за положително. Слънцезащитният крем те защищава освен от изгаряне (кожата се зачервява, доста боли и след това се лющи), освен от преждевременни бръчки (е, не още в детски години, само че един ден...), само че и от нещо доста по-сериозно. Ракът на кожата е доста, доста съществено заболяване.

По принцип ракът е такова заболяване, при което личните ти кафези (малките частици, от които е построен организмът ти) стартират да не слушат. Размножават се не по този начин, както би трябвало, и завземат други тъкани. Това заболяване се лекува извънредно мъчно и от време на време може да бъде съдбовно, т.е. да коства живота на пациента. Дори когато лекуването наподобява сполучливо, има риск всичко да стартира още веднъж.

Затова учените са доста щастливи, че са напът да открият работеща ваксина против рак на кожата. Тя ще бъде потребна тъкмо в тези случаи - когато " непослушните " кафези са изрязани, само че има риск всичко да стартира изначало. За тази цел имунизацията би трябвало да бъде съчетана със специфичното лекарство " Кейтруда ", което влияе върху имунитета на индивида (начинът, по който организмът самичък се бори с болестите). Оказало се, че имунизацията го прави два пъти по-ефикасно.

Така рискът хората да се разболеят още веднъж доста намалял.

Учените са щастливи и тъй като считат, че това изобретение може да им помогне и по-нататък в търсенето на ваксини и за други типове рак. Те се борят от десетилетия да намерят най-хубавия метод да се оправят с тази болест, само че това не е по никакъв начин елементарно. Затова новата ваксина носи вяра!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР