Ако си мислите, че солидната сума в спестовния влог в

...
Ако си мислите, че солидната сума в спестовния влог в
Коментари Харесай

Сексът или парите носят повече щастие?

Ако си мислите, че солидната сума в спестовния влог в банката оказва помощ за разпалването на пристрастеностите в леглото, най-малко частично сте прави. Парите може и да не купуват обич, само че основават опция за много лют полов живот, написа trafficnews.bg.

Около 70% от мултимилионерите със приблизително положение от към 90 млн. $, споделят, че вършат по-добър и рискован секс. Данните са от изследване от 2007 на Prince & Associates Inc., компания за маркетингови изследвания, специализираща се в световното благосъстояние, притежавано от частни лица.

" Цели 63% от богатите мъже споделят, че парите им давали " по-добър секс ", който те дефинират като по-често правене на секс с повече сътрудници. 88% от дамите пък споделят, че множеството пари също им дават по-добър секс, който те дефинират като " по-качествен ", " написа Робърт Франк в публикацията си за Wealth Report, наречена " Богатото либидо ".

Има логичност, в случай че се замислите: парите облекчават доста от житейските проблеми, пред които са изправени множеството от нас и оказват помощ на богаташите да се провиснал по течението и да не се тормозят за дреболии.

Сигурността на огромното благосъстояние може да обезпечи чувство за непоклатимост, което доста хора, изключително жените-милионери, намират за овластяващо. А и скъпите играчки като частните самолети и пътуванията до екзотични места несъмнено не вредят на обстановката.

Забивките с богаташи даже могат да подобрят качеството на секса, най-малко за дамите. В изследване от 2009 година, откривателите в университета в Нюкасъл откриват, че с повишаването в приходите на колегата от мъжки пол нараства и честотата на женските оргазми.

Могат ли парите да работят като афродизиак? Може би. Или както допускат създателите на изследването, евентуално въодушевените от благосъстоянието оргазми са резултат от еволюцията, като оказват помощ на дамите да отсеят мъжете и да открият този, който има максимален капацитет да обезпечава тях и фамилията им.

При все това, сътрудникът, който може да обезпечи най-вече запаси и оргазми, не е наложително най-хубавият дълготраен избор, тъй като е потвърдено, че парите трансформират хората - и то не постоянно към по-добро.

Според обществения психолог Джъстин Лемилър, " по-богатите хора са по-склонни към демонстрация на неетично и непочтено държание, а тези склонности могат да ги последват и в спалнята. Всъщност проучванията откриват, че властта и благосъстоянието са свързани с по-голяма възможност от невярност ".

Но за благополучие на останалите 99% от популацията, сексът самичък по себе си може да достави доста повече наслаждение в сравнение с парите.

В едно проучване учените от колежа Дартмут и университета в Уоруик, Англия, мерят равнището на благополучие при 16 000 мъже и дами. Те откриват, че колкото повече секс вършат хората, толкоз по-щастливи се усещат те - без значение от възрастта или пола им.

И до момента в който парите купуват повече полови сътрудници, това не значи наложително, че те купуват повече секс. Всъщност мъжете, които заплащат за секс, са доста по-малко щастливи от тези, които не заплащат, в което несъмнено има известна логичност.

По думите на Лемилър, " можете да си купите колкото си желаете секс, само че в края на краищата се оказва, че множеството от нас имат потребност от освен това от няколко минути физически контакт. Купуването на секс не удовлетворява нашите психически потребности за фамилиарност и прочувствена съгласуваност ".

Учените даже откриват, че сексът е толкоз мощно привързан с щастието, че увеличението на честотата на половите сношения от веднъж месечно на един път седмично има същия позитивен резултат за настроението, колкото прибавянето на $50 000 към годишния ни приход.

Сексът може да способства за нашето благополучие и банкова сметка и по други способи. Според проучване от биологичния антрополог доктор Хелън Фишър, хората, които вършат повече секс, се оправят и по-добре на работното място.

Сексът спомага отделянето на разнообразни хормони като допамин, вазопресин и окситоцин, които се свързват с творчеството, способността за взимане на решения, съдействието и самочувствието. Следователно е разумно, разяснява Фишър, че постоянният секс може да усъвършенства живота ни както в спалнята, по този начин и в офиса.

Но по какъв начин да пожънем тези награди? Експертите поучават да влагаме във връзката си, като отделяме задоволително време и внимание на нея - колкото и на специалността си. Трябва да се уверим, че броят на позитивните взаимоотношения с нашия сътрудник е по-голям от този на отрицателните.

Не бива да забравяме, че даже и да не притежаваме 6 вили и частен аероплан, в случай че влагаме задоволително във връзката си, можем да се почувстваме също толкоз богати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР