Ако Северна Корея се осмели да използва ядрения си арсенал

...
Ако Северна Корея се осмели да използва ядрения си арсенал
Коментари Харесай

Два млн. жертви, ако Ким Чен Ун удари Сеул и Токио

Ако Северна Корея се осмели да употребява нуклеарния си боеприпас против Сеул и Токио, жертвите ще надвишават 2 млн. души. Подобна пагубна прогноза направи аналитичният уебсайт „ 38 Норт”, специализиращ в събирането и анализирането на информация за Северна Корея.

Оценката си той основава на изказванията, че КНДР разполага с 25 нуклеарни бойни глави за балистични ракети и те са ориентирани точно против Сеул и Токио. Мощността на нуклеарните глави специалистите от уеб страницата дефинират, че е сред от 15 до 250 килотона.

На базата на тази информация от „ 38 Норт” са създали няколко разнообразни изчисления според от това дали 20, 50 или 80 % от изстреляните бойни глави ще експлодират. Изчислени са и опциите на системите за противоракетна защита, които понастоящем са сложени в Япония и Южна Корея.

Според най-лошия вероятен сюжет при ядреноракетен обстрел от страна на Пхенян могат да загинат общо 2,1 милиона души, а други 7,7 милиона да получат увреждания, пострадвания и разнообразни облъчвания.
тагове Ким Чен Ун Сеул Токио
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР