Ако се вгледате в повечето , които консумирате, ще откриете,

...
Ако се вгледате в повечето , които консумирате, ще откриете,
Коментари Харесай

19 храни, полезни за частите на тялото, които наподобяват

Ако се вгледате в множеството, които консумирате, ще откриете, че наподобяват някакви неща. Доста плодове и зеленчуци да вземем за пример са съвсем копие на избрани телесни органи. Природата ни е подсказала по какъв начин да се лекуваме сами. Вижте кои са 19-те храни с недвусмислена форма и по какъв начин можем да ги използваме, с цел да сме още по-здрави.

1. Морков – Око

Един комат морков наподобява тъкмо като човешкото око. Според проучвания консумирането на моркови усъвършенства притока на кръв към очите. Цветът на морковите идва от бета каротина (тялото го употребява за набирането на витамин А), който оказва помощ на ретината и на други елементи на окото да действат безпроблемно. Други храни, които също биха спомогнали зрението, са маруля (съдържа лутеин и зеаксантин), жълтъци (източник на лутеин и цинк), цитрусови и горски плодове (много витамин С), бадеми (витамин Е), сьомга, риба звук и скумрия, богати на.

2. Домат – Сърце

Доматът наподобява на сърце повече от всеки различен плод или зарзават. Има четири камери и е червен на цвят тъкмо по модела на сърцето. Изследванията удостоверяват, че доматите са заредени с ликопен и в действителност спомагат здравето на сърцето. Консумацията на ликопен понижава риска от сърдечносъдови болести. Доматите са превъзходен източник и на витамин С, който е от решаващо значение за здравето на сърцето. Други храни, потребни за сърцето, са йогурт, стафиди, фасул, ябълки, ядки като лешници, орехи, шам фъстък, ябълки и черен шоколад.

3. Грозде – Бели дробове

Гроздето доста прилича алвеолите на белите дробове. с включено грозде потвърдено понижава риска от рак на белите дробове и емфизема. Гроздовите семена съдържат вещество, наречено проантоцианидин, за което се счита, че успокоява астма, провокирана от алергия. За положително здраве на белите дробове се предлага и потреблението на повече вода, както и на нарове (забавят растежа на тумори), люти чушки (съдържат капсаицин, който усъвършенства притока на кръв и подтиква лигавицата), както и ябълки (витамини С и А).

4. Боб – Бъбреци

Бобовото зърно е завършено тъкмо като човешки бъбрек и в действителност спомага за поддържането на бъбречната функционалност. Фасулът обезпечава многообразие от витамини и минерали, които са потребни за здравето. Дори да нямате проблеми с бъбреците си, уравновесена диета с консумация на фасул може да способства за здравето им. Интересен факт за боба е, че има високи количества на фибри, протеин и желязо, което го прави извънредно скъпа храна. Други храни с удобен резултат върху бъбреците са зеле, карфиол, чесън и лук.

5. Авокадо – Матка

Авокадото е извънредно потребен зарзават за здравето и вярното действие на матката и шийката на матката. Той е с формата на маточна шийка. Изследвания потвърждават, че бременна жена, която постоянно приема авокадо, може по-лесно да балансира хормоните си, свалянето на ненужно тегло и даже да предотврати рак на шийката на матката. Интересен факт е, че, както на едно бебе лишава девет месеца, с цел да се развие изцяло в утробата на майката, по този начин и на авокадото лишава девет месеца, до момента в който се трансформира от цвят в узрял плод.

6. Целина – Кости

Целината малко или доста наподобява на кост. Този зарзават способства за укрепването на костната система. Костите се състоят от 23% натрий, който може естествено да се набави посредством целината. Тя също по този начин съдържа и витамин К, витамин А, калий и витамин С.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР