Ако се стигне до дуел HIMARS и руските Смерч или

...
Ако се стигне до дуел HIMARS и руските Смерч или
Коментари Харесай

Украинци удрят превзетия от руснаците Луганск с американските ”Катюши” HIMARS

" Ако се стигне до двубой HIMARS и съветските Смерч или Ураган, тогава един дивизион Смерч може да бъде погубен от една пускова установка HIMARS, отбелязва украинският боен специалист Сергей Грабски.

Първата партида от четири установки HIMARS дойде на фронта на 23 юни, а когато новият пакет за помощ за Украйна влезе в действие, Киев ще разполага общо с 12.

Модификацията на реактивната система за залпов огън HIMARS, която беше предоставена на Украйна поразява цели на разстояние до 80 км. Ракетите се насочват от GPS, което дава опция за точно поразяване на цели, в това число и през нощта. Появата на тези системи сътвори съществени логистични проблеми за съветската войска: складовете за муниции в този момент се намират в обсега на проваляне на украинските РСЗО, а също превозването на муниции също става комплицирано.

" Руското военно управление към този момент дори визия си няма какво ще направи. То не е готово за това, напълно не готово ", споделя Грабски. " Те не са в положение да прикрият складовете си против офанзиви от HIMARS и други ракетни системи за залпов огън западно произвеждане. Слабо мясот на съветската логистика е доставката с авто превоз: те имат стеснен брой коли. А още по-слаб пункт е неналичието на еластичност при вземането на решения.

„ Руската войска с натрупването на групировки на Украйна с такива ударни я чакат сложни и тъжни времена “, склонен е с сътрудника си Кирил Михайлов, анализатор на CIT (Conflict Intelligence Team).

Военни специалисти сана мнение, че появяването у въоръжените сили на Украйна и на друго западно въоръжение, по-специално самоходни артилерийски установки " Цезар ", може в допълнение да повлияе на по-нататъшното развиване на военните дейности в Украйна. Според френски медии все още въоръжените сили на Украйна към този момент разполагат с най-малко 18 такива установки, с далекобойност до 50 километра.

В приложимост в украинската войска към този момент са влезнали и полските самоходни гаубици " Краб ". Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни съобщи в края на юни, че те към този момент се употребяват сполучливо на фронта. Според Укринформ, украинската войска има разполагаем към 20 „ Краб “-а.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР