Ако се спре топлоподаването в София, то ще е заради

...
Ако се спре топлоподаването в София, то ще е заради
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Искаме гаранция, че столичани няма да останат на студено

" Ако се спре топлоподаването в София, то ще е поради неналичието на газ, а не поради отговорностите на „ Топлофикация–София “ към „ Булгаргаз “. Това сподели пред БТВ кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

„ Миналата седмица на няколко пъти представители на „ Булгаргаз “ и на КЕВР си разрешиха да заплашат софиянци, че няма да има газ от 1 септември като акцентираха причина отговорностите на „ Топлофикация “ към „ Булгаргаз “. Да, „ Топлофикация “ има отговорности, само че самият регулатор е признал, че тези отговорности са равни навръх разликата сред цените, на които „ Топлофикация “ купува газ на цените, на които продава топлоенергия, по този начин нар. недовзет доход. И не това е казусът “, съобщи тя.

Проблемът, който най-вече тормози Фандъкова, е дали има контрактувани количества газ, тъй като стана ясно, че казусът е в несигурността на доставките.

„ Най-лесно е, несъмнено, да премахнеш най-големият клиент, с 1/3 ползване, и да кажеш взех решение казуса. Това не е решение на казуса. Ние настояваме да имаме гаранция, че над милион поданици на София няма да останат на студено през зимата “, сподели още кметицата.

Тя акцентира, че съвсем няма други възможности. Според нея мазутът не е опция.

„ Това е решение за малко, в доста спешна обстановка, а и всички ние си представяме какъв въздух бихме дишали, в случай че Топлофикация мине на мазут, а и аз не съм сигурна, че и мазут има задоволително. Кризата при доставката на горива е сериозна, а и нямаме точна информация за жалост. Никой не ни споделя на какво можем да разчитаме, с цел да вършим проекти. Затова моят зов постоянно е бил да се беседва по тези въпроси на най-високо равнище, да се търсят решения, тъй като хората не трябва да бъдат пострадали “, съобщи Фандъкова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР