Ако се притеснявате, че можете да хванете настинка или грип

...
Ако се притеснявате, че можете да хванете настинка или грип
Коментари Харесай

Опасността от зараза с вирус е най-малка на местата до прозореца в самолета

Ако се притеснявате, че можете да " хванете " простуда или грип по време на полет със аероплан , избирайте местата до прозореца и не ги напускайте до приземяването, предлагат американски експерти, представени от АП и Агенция Франс Прес.
 
Въпреки че изследванията върху риска от болест по време на полет са малко, специалистите от години дават тъкмо тази рекомендация. Настоящото проучване, осъществено от експерти от университета " Еймъри " в Атланта и Джорджийския софтуерен институт по поръчка на компания " Боинг " , стига до същото умозаключение.
 

За задачите му откривателите са подхванали 10 полета в Съединени американски щати, с цел да изследват повърхностите в самолетите и да следят държанието на пасажерите.
Специалистите са открили, че най-голям риск от болест - 80%, има за хората, които заемат седалките от двете страни на инфектиран пасажер, както и местата директно пред и зад него.
 

За останалите пасажери рискът от болест е под 3%. Изследователите означават също, че болните членове на екипажа могат да заразят приблизително 4,6 души на полет.
 
Местата до прозореца се " явяват " най-безопасни, защото придвижванията на заемащите ги пасажери и контактите им с останалите са относително лимитирани. Специалистите са открили, че 80% от пасажерите до пътеката стават най-малко един път по време на полет спрямо 62% от заемащите местата в средата и едвам 43% от седящите до прозореца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР