Ако се борите с подуване на корема и лошо храносмилане,

...
Ако се борите с подуване на корема и лошо храносмилане,
Коментари Харесай

10-те храни, които ни помагат с подутия корем и лошото храносмилане

Ако се борите с отичане на корема и неприятно храносмилане, би трябвало да прочетете идващите редове.

В тях водещият диетолог Касандра Барнс разкрива кои са най-хубавите хранителни артикули, които могат да ви обезпечат плосък стомах и здрава хранителна система.

На първо място Касандра включва едно от главните обичайни ястия на корейската кухня - кимчи. То съставлява ферментирали зеленчуци, главно зеле, и доста подправки като джинджифил и пикантен червен пипер. Ферментиралото зеле съдържа куп потребни за чревната флора бактерии, които улесняват преработката на храната.
 Thinkstock
Любимият на българите чесън също е включен в този лист. „ Ароматният " зарзават има мощни антибактериални и противогъбични свойства. По този метод поставяте в „ шах " всички неприятни бактерии.
 Thinkstock
Артишокът пък е един от най-хубавите ни източници на инулин - тип разтворими фибри. Те имат резултата на скъпите пробиотици от аптеките, захранвайки положителните бактерии в стомашно-чревния тракт.
 Thinkstock
Верен съдружник в битката против подутия стомах е и джинджифилът. Той подтиква производството на стомашна киселина и храносмилателни сокове, както транспортират храната през червата. Може да помогне и за облекчение на гаденето. Подправката може да се употребява в яхнии, супи и салати, само че „ златната " рецепта си остава тази за чай с джинджифил.
 Thinkstock
Касандра Барнс предлага и чорба Мисо. Традиционната японска чорба съдържа естествени „ другарски " микроорганизми, защото е формирана от бульон от зеленчуци или риба.
 Thinkstock
Добре познатите овесени ядки са страхотни за вярното действие на чревната система. Фибрите са наложителни за общото удобно положение на организма, само че е добре да се заобикалят пшеничните трици, които могат да бъдат много тежки за стомаха.
 Thinkstock
Ябълковият оцет оказва помощ при признаци на неприятно храносмилане, газове и гадене. Една лъжица от него балансира киселинността в стомаха и подкрепя метаболизма.
 Thinkstock
Ако не сте чували за кресон, запознайте се с него. Той съставлява бързорастящо едногодишно градинско растение, чийто горчив усет може да помогне за стимулиране на храносмилателните сокове, както и на жлъчния поток от черния дроб.
 Thinkstock
Добрият злобен поток е належащо за ефикасна детоксикация, като това е метод да се отървем от мастноразтворими боклуци и отрови от черния дроб.
 Thinkstock
За плосък стомах оказва помощ и бульонът от кости. За задачата би трябвало да варите остатъците от скотски кости в продължение на 8-12 часа. След този развой ще разполагате с питателна чорба, съдържаща скъпи минерали и желатин. Желатинът е доста потребен за червата и контрола на стомашната киселинност.
 Thinkstock
И най-после, само че не на последно място, топ диетологът предлага тиквените семена. Те са мощен стимулатор на червата. Още от древността суровите тиквени семки се употребяват като обичайно лекарство против паразити.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР