Ако Русия не беше започнала военната операция в Украйна, украинската

...
Ако Русия не беше започнала военната операция в Украйна, украинската
Коментари Харесай

Лукашенко: Украйна щеше да атакува Домбас и Беларус, ако я нямаше руската военна операция



Ако Русия не беше почнала военната интервенция в Украйна, украинската войска щеше да нападна освен Донбас, само че и Беларус. Това сподели беларуският водач Александър Лукашенко на среща в Кремъл с съветския президент Владимир Путин.

В началото на срещата Владимир Путин заяви, че в договарянията с украинската страна се следи прочут прогрес, само че не разкри повече детайлности.

И той, и Александър Лукашенко бяха единомислещи, че стопанските системи на Русия и Беларус ще устоят на западните наказания.
На днешното съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация по-рано денем Путин се съгласи в Украйна да бъдат изпратени доброволци. Според него “западните спонсори на Украйна към този момент изпращат наемници в зоната на бойните дейности, вършат го намерено, пренебрегвайки всички правила на интернационалното право ”.

При това състояние, счита Путин, би трябвало да се помогне на хората, които желаят непринудено, без пари, да поддържат жителите на Донбас. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разясни пред публицисти, че става дума за хора от Сирия и Близкия изток, а не за съветски жители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР