Ако продължава да се увеличава броят на хоспитализираните и на

...
Ако продължава да се увеличава броят на хоспитализираните и на
Коментари Харесай

Кацаров: Ако продължи да расте броят на приетите в болница, може да се затегнат мерките |

" Ако продължава да се усилва броят на приетите в болница и на признатите в интензивните отделения, може да се наложат спомагателни противоепидемични ограничения. Ситуацията към този момент е под надзор, добре проведена, няма безпорядък и се следи доста деликатно. " Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров, по време на здравен конгрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

През последните две седмици има напън върху здравната система, само че към този момент не се постанова разкриването на повече кревати за лекуване на деца, инфектирани с COVID-19, съобщи той.

Кацаров уточни, че има области в страната, в които единствено една болница приема инфектирани с COVID-19 и при запълване на потенциала ѝ, е допустимо пациентите да бъдат лекувани в лечебни заведения отвън съответната област.

Не би трябвало да има проблем при изписването на медикаменти в, добави още министър Кацаров. В ковид-зоните прегледите и медикаментите са безвъзмездни за здравноосигурените пациенти. Ако от пациентите се изисква заплащане, сигналите би трябвало да се изпратят към Изпълнителна агениця " Медицински контрол ", уточни още той. Кацаров напомни, че здравнонеосигурените пациенти ще бъдат преглеждани в ковид-зоните гратис, само че няма да получат безвъзмездни медикаменти.

Огромните проблеми сега са отрицателните настройки към имунизацията против COVID-19 и недофинансирането на здравната система, акцентира той. По думите му мъчно ще се преодолее настройката към имунизациите против коронавирусната зараза.

Здравната система явно е в доста неприятно положение поради тежко недофинансиране и небалансиране, сподели още министър Кацаров. Той изрази вяра политическата рецесия да свърши в близко бъдеще и Народното събрание да стартира да работи. 

Реформата няма да е сполучлива, в случай че не се отстрани монополът, обвързван със здравното обезпечаване, изрази персоналното си мнение министър Кацаров. По думите му това би подобрило качеството на предлаганите услуги, конкуренцията и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР