Ако президентите на Ювентус и Реал Мадрид - Аниели и

...
Ако президентите на Ювентус и Реал Мадрид - Аниели и
Коментари Харесай

Английските клубове подвили опашки за Суперлигата след 2 тежки заплахи

Ако президентите на Ювентус и Реал Мадрид - Аниели и Перес бяха огромните глашатаи на Европейската Суперлига, без подозрение създателите на нейния неуспех са британските клубове, написа испанският „ Ас “. Англия беше най-силно наранена от новината за новия план, до момента в който в Италия много от почитателите на трите участващи тима поддържаха самодейността, която там наподобява като опция клубовете в калчото да станат още веднъж конкурентноспособни след десетилетие на проваляне. Точно противоположното бе настроението измежду британската общност. Освен всенародното отменяне, довело даже до улични демонстрации и случай с автобуса на Челси, опасението от обезценяването на един извънредно сполучлив народен артикул като Висшата лига, задейства неотложно най-висшите институции на властта. По информация на „ Ас “ от държавното управление на Борис Джонсън са се свързали с клубовете, поискали да се включат. Смисълът на посланието бил следният: не можем законово да предотвратим тази конкуренция, само че можем да одобрим доста непоколебим налог, и, най-много, с помощта на Брекзит, доста усложняване на процедурите за разрешителни за престояване на задгранични футболисти. Клубовете незабавно схванаха, че Борис Джонсън може да го направи, а опасността му е действителна. Премиерът се възползва от тази борба, с цел да усили още повече известността и поддръжката си, която към този момент се усилва с помощта на извънредно сполучливата акция за имунизация. И той не пропусна опцията, която му предоставиха, установи „ Ас “.
Arsenal, Liverpool and Manchester City fans protest against their clubs' involvement in the new European Super League. Read more:
— euronews (@euronews)
Изправени пред тази заплаха, а също пред националния яд и откритата война с непредвидими последствия с УЕФА, Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси взеха решение, че е най-добре да създадат крачка обратно. И да оставят затъналите в задължения клубове от Серия А и от Примера да останат сами с план, който към този момент е неосъществим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР