Ако преболедувалите искат да подкрепят имунитета си, най-добре е да

...
Ако преболедувалите искат да подкрепят имунитета си, най-добре е да
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Данните от последните дни със сигурност показват, че...

Ако преболедувалите желаят да поддържат имунитета си, най-добре е да се имунизират след всички други, съобщи пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Ваксините дават опция предпазените хора да станат повече, без да са преболедували с всички опасности на инфекцията, акцентира той.

Той изясни, че след десетки милиони имунизирани, към този момент можем да се спокойни, че имунизациите работят съгласно упованията въз основата на клиничните изследвания – по отношение на отбрана и възможни странични резултати.

Все повече страни не се оправят добре в битката с ковид. България също е в листата с страните, които би трябвало да работят по-активно. В Европа кривите на графиката са сходни и това е обяснимо, съобщи доктор Симидчиев.

„ Отдавна настоявам, че в случай че имаме съответно държание, битката с ковид ще е ефикасна и даже можем да го победим. Но наложително би трябвало да сме единни, а за жалост не сме - нито за ограниченията, нито за имунизациите. “

Данните от последните дни сигурно отразяват и броя на хората с постинфекциозен имунитет, без значение какъв брой дълготраен е той. Сравнявайки други сходни вируси може да се чака този имунитет да е сред 1 и 2 години.

За страдание обаче за България не можем да забележим графика, която действително да отразява броя на преболедувалите (необходима представителна извадка), сподели още пулмологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР