Ако правиш сеч в гората, вече ще трябва да предупреждаваш

...
Ако правиш сеч в гората, вече ще трябва да предупреждаваш
Коментари Харесай

Правиш сеч в гората – казваш на кмета

Ако правиш сеч в гората, към този момент ще би трябвало да предупреждаваш и кмета.
В тридневен период всяко издадено разрешително за сеч
би трябвало да постъпи в съответното кметство на обитаемото място, където ще се повалят дървета, оповестява „ 24 часа “.
Кметството би трябвало да получи и данни за обекта в землището на съответното село, изпълнителя, количеството дървесина. За това се споразумяха Националното съдружие на кметовете на кметства в Република България, Министерството на земеделието и Изпълнителната организация по горите. До в този момент сечта можеше да се прави без знанието на кметството, заяви Сийка Суркова, кмет на смолянското село Момчиловци.

„ Практика е кметът на обитаемото място да няма информация къде се прави дърводобивна активност в другояче повереното му землище. Тази смяна ще постави завършек на това.
През годините единствено една компания почтително е внасяла съобщение
за обектите при нас, да не приказваме за разрешението за достъп, което се пропуща всеобщо “, добави Суркова. Според нея по този начин ще има по-голям надзор и ще е ясно кой носи виновността при непочистена гора след сечта, разрушени пътища и други нарушавания.
Споразумението е подписано от земеделския министър Явор Гечев, шефът на организацията по горите Стоян Тошев и кметът на Калофер Румен Стоянов, който е ръководител на Националното съдружие на кметовете на кметства в Република България
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР