Ако повдигате крака на стената, ще подобрите здравето си. Може

...
Ако повдигате крака на стената, ще подобрите здравето си. Може
Коментари Харесай

Невероятни ползи за тялото от повдигането на краката на стена

Ако повдигате крайници на стената, ще подобрите здравето си. Може да се извършва когато и да е, когато желаете да се отпуснете или да облекчите умората. След нея ще заспите доста по-лесно.

Ще предотвратите доста заболявания с едно просто упражнение.

Това е поза, която се практикува от йога запалянковците от години.

Не е належащо, обаче, да посещавате специфични уроци, с цел да вършиме упражнението. Не изисква еластичност или мощ.

Промените, които ще забележите, откакто вършиме това всеки ден, са в действителност невероятни. Всичко, от което се нуждаете, е стена.

За да извършите упражнението, би трябвало да се облегнете допустимо най-близо до стената, като сте на равна повърхнина на легло или килим на пода, тъй че да се чувствате удобно.

Повдигнете краката си и ги поставете допустимо най-близо до стената, тъй че да са под ъгъл от 90 градуса. Коленете ви би трябвало да са прави, а главата ви на пода или на леглото.

Раменете и бедрата са на едно равнище. Отпуснете раменете си, не ги притискайте към ушите си и оставете ръцете си да лежат свободно в профил, с дланите нагоре или надолу.

Ако чувствате напрежение във врата си, поставете хавлиена забрадка, навита на руло или дребна възглавница под главата си. Освен това доста хора слагат възглавница или хавлия под долната част на гърба или задните елементи. Намерете най-подходящата поза за вас.

Успокойте се. Просто легнете и дишайте надълбоко. Почувствайте по какъв начин тежестта пада от краката ви.

Останете в тази поза от 5 до 20 минути по ваша преценка.

За да излезете от позата, дръпнете коленете си към гърдите, завъртете се на дясната си страна на четири крайници. Изправете се или, в случай че го вършиме преди лягане, просто си легнете.

Причини, заради които би трябвало да повдигате крайници на стената всеки ден:

Подобрява храносмилането

Когато сте в тази поза, към вътрешните органи отива повече кръв, усъвършенства се перисталтиката и храната минава по-лесно през храносмилателния тракт.

Всичко това способства за постоянното изхождане и понижава риска от запек.

В допълнение, питателните субстанции се усвояват по-добре в тази поза и апетитът се усъвършенства заради по-ефективното и по-бързо храносмилане.

Облекчава отока

Подуването на краката поражда заради натрупването на течност в тъканите на нашето тяло. Като просто измененията резултата на гравитацията върху краката си, можете да се отървете от всички застояли течности, които карат краката ви да наподобяват подути и тежки.

Въпреки че леко отичане на краката в края на деня е обикновено, от време на време може да се стигне до дискомфорт и болежка.

Насърчава по-доброто кръвообращение

Нашите сърдечни мускули са доста мощни и извършват ежедневната работа по изпомпване на кръв в тялото ни в продължение на доста години.

При избрани болести или метод на живот, кръвообращението в избрани елементи на тялото може да бъде нарушено.

Успокоява нервната система

Тази поза е всъщност упражнение за дълбока релаксация. Когато краката ви са повдигнати, това оказва помощ да вдишвате повече въздух, а бавното и ритмично дишане спомага за цялостна релаксация.

В това положение в тялото ви протичат по-добре възстановителните и оздравителни процеси, облекчава се напрежението в корема, шията и слепоочията.

Редовно изпълнявайки това упражнение преди лягане, ще почувствате, че ставате по-спокойни и по-лесно издържате на стресови обстановки.

Намалява болките в гърба

Болката в гърба предизвиква огромен дискомфорт и страдалчество и пречи на ежедневните действия.

За по-голям резултат можете да поставите дребна възглавница под гърба си.

Облекчава напрежението и безпокойството

Както към този момент споменахме, позата успокоява нервната система. При непрекъснатия стрес и безпокойствие от учебно заведение, работа и обществен напън, мозъкът е непрекъснато в режим „ бий се или бягай “.

Кръвното налягане пада, храносмилането се забавя и се уморяваме по-бързо.

Изпълнявайки позата всеки ден, вие активирате парасимпатиковата система. Като отпуснете изцяло тялото и мозъка си, вие ще достигнете медитативно положение, всички значими процеси в тялото ще бъдат уравновесени, а стресът и тревогата ще намалеят.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР