Ако последвате тази рецепта, ще си направите отлична натурална напитка,

...
Ако последвате тази рецепта, ще си направите отлична натурална напитка,
Коментари Харесай

Как да си направим 9 литра домашен сок от 4 портокала?

Ако последвате тази рецепта, ще си извършите отлична натурална напитка, изпълнена с витамини и жива сила. Не може да се каже същото за сока от портокали, който си купуваме от магазина. Основното нещо, което би трябвало да спазвате, е да извършите всичко по даденото тъкмо наставление. Така се получава превъзходен сок по безотпадна процедура, защото от останалите портокалови кори може да си приготвите и вкусно оранжево желе.

Измийте усърдно 4 портокала, като ги залеете с вряща вода (за премахване на восъка по кората и унищожаване на горчивината). Подсушете ги и ги сложете във фризера за 2 часа, а най-добре за цяла нощ. После ги нарежете и смелете посредством месомелачка или кухненски робот. Залейте ги с 3 литра студена преварена вода и оставете за към 10 минути.
Майсторите на дограма не помнят да ви кажат това при монтажа
Понякога строителството е насочено най-вече към красивата фасада на постройката, истинската архитектура и атрактивната украса на с...
Прочети повече
Прецедете през гевгир (за премахване на едрите парченца), а по-късно през ситна цедилка или тензух, прегънат на 5-6 пласта. Ако непосредствено ги минете през марля, едрите частички ще затруднят прецеждането.

В прецедения сок прибавете 6 литра вода, 800 грама кафява захар (или 500 грама мед) и 30 грама лимонена киселина. Разбъркайте всичко, изсипете в стъклени бутилки (или огромни буркани) и оставя да престои в продължение на към час.

Накрая би трябвало да получите 9 литра апетитен и напълно естествен портокалов сок.

От останалата част след прецеждането може да си приготвите портокалово сладко. Просто прибавете кафява захар на усет и 1 чаена лъжичка лимонена киселина. Сложете на сдържан огън и разбърквайте от време на време, до момента в който се сгъсти.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР