Ако подозирате, че сте се заразили с новия коронавирус, не

...
Ако подозирате, че сте се заразили с новия коронавирус, не
Коментари Харесай

СЗО: Пийте парацетамол, а не ибупрофен!

Ако подозирате, че сте се заразили с новия ковид, не би трябвало да приемате ибупрофен, без да са сте съветвали с доктор. Този съвет даде през днешния ден Световната здравна организация (СЗО), насочвайки вниманието към извършващо се сега проучване за вероятен отрицателен резултат от медикамента.

Говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер съобщи на конференция в Женева, че предходни проучвания не са открили връзка на противовъзпалителното лекарство с увеличени равнища на смъртност, само че добави, че сега специалисти правят проучване.

" При самолечение предлагаме парацетамол, а не ибупрофен ", означи той.

Изявлението му идва откакто френски здравни експерти предизвестиха против използването на нестероидни противовъзпалителни медикаменти против заболяването Ковид-19. Въпросната група лекарства включва ибупрофен, аспирин и други лекарствени средства.

В същото време СЗО настоя европейските страни да вземат по-дръзки ограничения против новия ковид, съобщи Франс прес.

" Всяка страна без изключение би трябвало да вземе по-решителни ограничения, с цел да се прекрати или забави опасността, обвързвана с ковид ", съобщи на конференция в Копенхаген Ханс Клуге, който дава отговор за Европа в СЗО.

Той означи, че отговорите би трябвало да са приспособени към действителността във всяка страна. " Всяка страна би трябвало да реши положението, в което се намира, и локалния подтекст, в това число разпространяването на вируса, ограниченията против него, обществената толерантност, и да пристъпи към най-подходящите интервенции ", разясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР