Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София -

...
Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София -
Коментари Харесай

Нинова: Бих гласувала и за десен кандидат при балотаж в София. Този път няма да подавам оставка

" Ако подкрепеният от Българска социалистическа партия претендент за кмет на София - Мая Манолова, не стигне до балотаж, аз ще гласоподавам за смяната ". Това сподели в ефира на " Здравей, България " водачът на социалистите Корнелия Нинова, като разясни, че би дала вота си даже за десен претендент. " Това обаче няма да се наложи, тъй че сме спокойни ", сподели още Нинова.

``
реклама

На въпрос какъв брой пари ще похарчи партията за акцията преди локалния избор тя съобщи, че пред Сметната палата са декларирали 255 000 лв.. и акцентира, че Българска социалистическа партия не е плащала за билбордовете с лика на Манолова.

Нинова сподели още, че в никакъв случай не е мислила за излизане от политиката. „ Съжалявала съм в някои моменти, само че не съм мислила за излизане ”, разясни водачът на социалистите.

Като образец за положително кметско ръководство от представител на Българска социалистическа партия Нинова даде градоначалникът на Гоце Делчев. „ Общината е извънредно добре подредена ”, акцентира водачът на социалистите.

„ Нашите претенденти, за разлика от останалите, се издигат от структурите. Това е народна власт в деяние. Има и изключения като Варна, да вземем за пример, само че крайното решение отново е взето от групов орган – от Националния съвет ”, разяснява още Нинова.

Тя бе безапелационна, че няма да подава оставка, какъвто и да е резултатът за левицата на идните локални избори.

„ Няма да разреша да разрушават партията по този метод. Още повече, през май следващата година ни следва избор на нов ръководител ”, добави Нинова. Тя сподели още, че партията й в бъдеще може да търси поддръжка от разнообразни партии вляво, от хора, които споделят техните политики и стратегии.

Подкрепа съответно за Манолова при възможен балотаж в София пък щели да желаят от „ всички, които желаят смяна на модела.

Като най-сериозен проблем за страната като цяло Нинова уточни демографската рецесия. За да се бори тя, кметовете на левицата щели да обезпечат безвъзмездни градини и ясли за всички деца, общински жилища на млади фамилии, общински стипендии за възпитаници и студенти и безвъзмезден градски превоз за възрастните хора. „ Направили сме калкулации и това е допустимо даже в София ”, сподели Нинова.

Тя изрично съобщи, че партията й не купува гласове. И прикани гласоподавателите „ да не продават достолепието си за 20 или 50 лв. ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР