“Ако по два пътнически самолета падаха на територията на Европа всяка

...
“Ако по два пътнически самолета падаха
на територията на Европа всяка
Коментари Харесай

А ако всяка седмица в Европа падаха по 2 пътнически самолета?

“Ако по два пътнически самолета падаха на територията на Европа всяка седмица, обществената и политическата реакция щяха да доведат до промени. Подобренията в авиационната сигурност в ЕВропа направиха тъкмо това през последните 50 години направиха. Сега се нуждаем от адекватен систематичен метод и при пътната безопасност ”. Това разяснява Антонио Авеносо, изпълнителен шеф на Европейски съвет за сигурност на транспорта (ETSC) във връзка последното проучване на организацията, съгласно което всяка седмица по европейските пътища умират 500 индивида.

Според ETSC, държавните управления би трябвало да демонстрират мощна воля и да предприемат спешни ограничения, включително и сериозни инвестиции в обезопасяването на инфраструктурата, с цел да се намали внушителната численост смъртни случаи по европейските пътища.

Данните от изследването сочат, че през изминалата година по пътищата на Европа са починали 25 250 индивида, което макар че е с 2% по-малко спрямо 2016 година, представлява намаляване от едвам 3% на базата на миналите четири години.

Единствените две страни в Европа, които имат късмет да реализират заложеното двойно намаляване в смъртните случаи по пътищата си към 2020 година са Естония и Гърция,

Проучването на ETSC сочи, че България се намира в дъното на класацията по отношение на процентното понижаване на смъртните случаи по пътищата за периода 2010-2017 година, като отстъпва единствено на Румъния и Малта.

България и Румъния заемат последните две места и във връзка с брой смъртни случаи на 1 000 000 от население, като съответните им индикатори са 96 и 99. Средният индикатор за ЕВропа за изминалата година е бил 50 смъртни случая, а през 2016 63. Най-добрите индикатори се регистрират в Норвегия (20 на милион), след което се подреждат Швеция, Великобритания и Швейцария (28 на милион).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР