Ако Пленумът на ВСС реши, че Прокурорската колегия е превишила

...
Ако Пленумът на ВСС реши, че Прокурорската колегия е превишила
Коментари Харесай

Янкулов: Целта е била не просто освобождаването на Гешев, но и назначаването на Сарафов

Ако Пленумът на Висш съдебен съвет реши, че Прокурорската гилдия е надвишила компетентността си да избере изпълняващ длъжността на основен прокурор, тогава би трябвало да се обезсили това решение за избор на Борислав Сарафов. В подобен случай Пленумът би трябвало да избере друго лице за изпълняващ длъжността основен прокурор, който е отвън кръга от заместниците на някогашния основен прокурор Иван Гешев.

Това съобщи юрист Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд в ефира на " Нова нюз ".

„ За мен е повече от несъмнено, че фигурата на Борислав Сарафов не може да провокира публично доверие. Човек с неговия профил – дълги години заместител на Сотир Цацаров, след това – заместител и на Иван Гешев, не може да буди публично и професионално доверие”, акцентира юристът.

Янкулов уточни, че Гешев е бил отхвърлен със същата експедитивност, с която е бил назначен и краткотрайно изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов:

„ Това демонстрира съгласуване на дейностите. Целта очевидно е била не просто освобождението на Гешев, само че и назначението за някакъв интервал от време на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността. Ако политическата власт не може да се консолидира, той може да остане дълго на поста”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР