Ако планирате да изкарате този уикенд в Гърция, най-добре е

...
Ако планирате да изкарате този уикенд в Гърция, най-добре е
Коментари Харесай

Властите предупредиха: Въобще не тръгвайте за Гърция, идват още порои

Ако планирате да изкарате този уикенд в Гърция, най-добре е да се откажете. Очакват се още поройни дъждове в идващите няколко дни, предизвестиха синоптиците. От Външно министрество също публично предложиха на сънародниците ни да не отпътуват тъкмо в този момент за почивка в южната ни съседка.

Положението в някои региони на Гърция е сериозно, а се чакат и нови порои. В цялата област Тесалия придвижването по шосетата е спряно, автомагистралата Атина - Солун е затворена и в двете направления, а доста селища са под вода. От 6 септември гръцките управляващи започнаха пренасочване на придвижването за България през Метеора - Егнатия - Солун, само че все още и този маршрут не действа.

В обществените мрежи е цялостно с апокалиптични фрагменти на разрушения.

Пожарната работа заяви, че в последните три дни е получила близо 5000 сигнала за бедстващи хора и вреди. Повечето от тях са били свързани с търсене на помощ за изпомпване на вода, премахване на паднали дървета и извеждане на хора на безвредни места.

Очакват се интензивните  дъждове да продължат и през днешния ден до вечерта. Местните власти  приканиха хората да не подхващат излизания и пътувания и да се запасят с храна и вода. В Трикала има заплаха от преливане на реката, улиците се намират под вода. 

Очаква се от на следващия ден времето да стартира да се усъвършенства, заяви ситуационният центгър на българското външно министерство. От Министерство на външните работи предлагат на българските жители да останат на несъмнено място, където са настанени, до осезаемо възстановяване на метеорологичните условия.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат непрекъснато към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310829210 105, +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: ; . Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04;+359 2 971 38 56 или на имейл: .
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР