Ако парламентарните избори бяха днес за ГЕРБ биха гласували 27,1%

...
Ако парламентарните избори бяха днес за ГЕРБ биха гласували 27,1%
Коментари Харесай

Ново проучване: Пет партии влизат в НС, Трифонов е след ГЕРБ и БСП

 Ако парламентарните избори бяха през днешния ден за ГЕРБ биха дали своят вот 27,1% от българските жители, за БСП–26,3%, за " ИТН “ –18,6%, за ДПС–8,3%, за Обединение " Демократична България “ –7,6% и за " Изправи се. БГ “ –3.9%. Това демонстрират данните от социологическо изследване, извършено през октомври, на Институт " Рего “.

Това значи, че в идващия парламент ще има пет сигурни политичеки субекта - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН “, Движение за права и свободи и Обединение " Демократична България “. 20,3% от участвалите в изследването обаче заявяват, че към момента не са решили коя политическа мощ да поддържат.

Този висок % допуска, че може да се стигне до основни разбърквания в плануваните позиции. Двете водещи интриги, които следват от данните са за първото и четвърто място. ГЕРБ и Българска социалистическа партия на практика са с изравнени позиции и социологически паритет.

Сходна е обстановката сред Движение за права и свободи и Демократична България, които си оспорват четвъртото място. " ИТН “ на Слави Трифонов среща съществени благосклонности, само че към момента е нов и чужд като политически план, който се свързва само с водача му и медийната му кариера. В този смисъл на партията липсва политическа легитимност.

Все още несъздадения план на Мая Манолова гравитира към 4%, само че е надалеч от каквато и да е устойчива прогноза за несъмнено попадане в идващия парламент.

Обединените патриоти и " Воля “ доста мъчно биха се доближили до изборната преграда.

" Атака “ и " Републиканци за България “ на остават под 1%.

Данните демонстрират отчетливо ниско доверие на българските жители към болшинството институции.

Нито една не съумява да събере повече от половината доверие на гласоподавателите.

Пълно и огромно доверие в съд, прокуратура, парламент, държавно управление и президент имат надлежно едвам 8,1%, 9,7%, 9,8%, 15%и 31.1% от изследваните лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР