Ако не сте чували за елда, то е време да

...
Ако не сте чували за елда, то е време да
Коментари Харесай

Елдата е незаменим помощник при тези 10 болежки

Ако не сте чували за елда, то е време да се запознаете с нея, тъй като това е една от най-полезните храни, познати за човечеството. Доверете й се – и когато желаете да снабдите организма си с скъпи субстанции, и когато задачата ви е да отслабнете.
Елдата е зърнена храна, известна като „ черен ориз” или „ черна пшеница”. В Югоизточна Азия се отглежда отпреди 6000 години, а е изключително известна в Русия, където я назовават гречка. Цени се най-много поради хранителната си стойност, както и поради богатото наличие на протеини, мазнини, захар и фибри. Богата е и на витамините А, В, Е, и РР, както и на желязо, калций, фосфор, йод, бор магнезий и цинк. Съдържа още и органични киселини – лимонена и ябълчена, и не съдържа глутен. Французите обожават мед от елда, изключително при настинка и грип.
Елдата е доста подобаваща храна за спортуващи – усилва мускулната мощ и устойчивост, а богатото й наличие на флавоноиди подкрепя битката със стареенето на клетките. Има високо наличие на магнезий и е чудесна профилактика на сърдечносъдовата система, битката с високия холестерол и хипертонията. Заради богатия набор от витамини и минерали е изключително потребна и за кожата, ноктите и косата.

Как се употребява елдата за намаляване, при диабет и още 8 болежки, четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР