Ако не сте чували, е време да разберете, че червеният

...
Ако не сте чували, е време да разберете, че червеният
Коментари Харесай

Червеният лук стопира инфаркта

Ако не сте чували, е време да разберете, че аленият лук (кромид) понижава риска от коронарна болест на сърцето. Помага и при проблеми с щитовидната жлеза.

В България използваме повече белия и жълтия лук, само че е открито, че аленият е по-полезен. Той има доста флавоноиди, много повече от жълтия и белия.

Установили са, че аленият кромид оказва помощ за премахването на неприятния холестерол, който може да аргументи инсулт и инфаркт. В същото време той резервира положителния холестерол, който защищава от сърдечно-съдови болести.

Червеният лук оказва помощ при проблеми с щитовидната жлеза, като се вършат разтривки или компреси с нарязани на кръгове глави.

Поради по-сладкия си усет той е доста подобаващ за салати и сурови ястия. Ако хапвате постоянно, той ще повлияе доста добре на мозъчната ви активност, а е потребен и за зъбите и венците.

 Лук

Този апетитен зарзават е противораково средство, гони простудата и грипа, кашлицата.

В него се съдържат доста етерични масла и органични киселини, които играят огромна роля в храносмилането. Повишават отделянето на стомашни сокове и усъвършенстват усвояването на погълнатата храна.

Гърците употребяват този доста потребен зарзават съвсем във всяко ядене. Най-основно го употребяват с други зеленчуци на салата със зехтин и сирена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР