Ако не се предприемат действия срещу промените в природата, части

...
Ако не се предприемат действия срещу промените в природата, части
Коментари Харесай

Eврокомисар Янез Ленарчич: Части от Европа ще станат необитаеми, ако не предприемем действия

Ако не се подхващат дейности против измененията в природата, елементи от Европа и другаде по света ще станат необитаеми. Това съобщи еврокомисарят за ръководството на рецесии Янез Ленарчич в изявление за организациите от Европейския нюзрум, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи дейностите на Европейската комисия по този въпрос с насочването на средства за природосъобразна стопанска система са част от решението. Този преход няма да бъде на ниска цена, само че по-скъпо би било да не се направи нищо, разяснява той.

Ленарчич уточни, че в последно време механизмът на Европейски Съюз за гражданска отбрана се задейства към 100 пъти годишно, като поръчки могат да подават всички страни по света. По неговите думи от началото на войната в Украйна механизмът е бил задвижен 120 пъти, като Киев е получил 90 хиляди тона помощи.

Трябва да чакаме повече наводнения, по-честа суша, по дълги и тежки жеги, повече горски пожари. Ще има проблеми с дефицита на вода. Вече са настъпили необратими промени, по тази причина би трябвало да се пригодим по-добре, с цел да ограничим въздействието от промените в околната среда, означи той. По неговите думи би трябвало да се употребяват научни данни при определянето на задачите и методите за противопоставяне на промените в природата. Трябва търпеливо да обясняваме на жителите какво се случва и какво би трябвало да се направи, добави еврокомисарят.

Той заяви, че Европейска комисия е подхванала изследване за нужните дейности при положение на нуклеарен случай, обвързван с войната в Украйна. Има потребност от спомагателна подготовка, сподели той, без да навлиза в детайлности. По неговите думи Украйна към този момент е получила от Европейски Съюз няколко милиона йодни таблетки.

Ленарчич съобщи, че до момента не е било засечено радиоактивно замърсяване след началото на военните дейности в Украйна. Не изключваме това да се случи, след повредата в Чернобил през 1986 година знаем, че това може да се повтори, разясни той.

По неговите думи преди пандемията и войната бюджетът на Европейски Съюз за задачите на гражданската отбрана е бил 1,2 милиарда евро. Ленарчич разясни, че се постанова непрекъснато допълнение на тези средства, като последното нарастване е повишило бюджета до над два милиарда евро до 2027 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР