Ако не се опитва да излезе от реалните си конституционни

...
Ако не се опитва да излезе от реалните си конституционни
Коментари Харесай

Уволнението на Гешев само първа стъпка, Кирил Петков чака втората от Румен Радев

Ако не се пробва да излезе от действителните си конституционни пълномощия Румен Радев би трябвало да издаде указа за отстраняването на Иван Гешев до края на седмицата. Това счита Кирил Петков, заявявайки че това не може да бъде тактическа игра на президента.

Бихме желали конституционните промени да се случат оптимално бързо и се надяваме това да продължи, дружно с ръководството на кабинета Денков, взаимно с ГЕРБ. Политическа партия поддържат концепцията за премахването на фигурата на основния прокурор, само че към момента прецизират елементи във връзка с законовите стъпки, които да се извършат.

В студиото на Нова телевизия съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков разяснява и вчерашното решение на Висш съдебен съвет да в профил основния прокурор Иван Гешев като „ единствено една стъпка “ и началото на един развой. „ Не би трябвало да се усещаме щастливи от през вчерашния ден, това е единствено една стъпка, а промяната би трябвало да продължи. “ Това е било заложено още с включването на правосъдната промяна в Плана за възобновяване и резистентност. Задвижването на този развой в правосъдната система е точно сега на включването в ПВУ, а не поръчката на Мария Габриел да се смени Иван Гешев, убеден е Кирил Петков.

ПП/ДБ ще предложат още тази седмица да се сформира така наречен комисия по имунитетите. Вчера Иван Гешев внесе искане за събаряне и на имунитета на Кирил Петков по случая с отхвърли му от канадско поданство.

Всеки прокурор, който се пробва да прави политическо деяние през имунитет, би трябвало да бъде осветлен. Това счита съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков. Той е подготвен да си даде имунитета непринудено, само че след сформирането на специфичната комисия по имунитетите в Народното събрание.

Аз съм подготвен да си дам имунитета преди тази комисия да излезе с решението, само че тя би трябвало да даде цялостна бистрота, съобщи Петков в студиото на Нова телевизия. „ Нека в комисията да изнесем всички документи, с цел да се види дали прокурорите не употребяват случаите за политическа бухалка. “ Кирил Петков изрече вяра да види огледално такова политическо решение и от страна на ГЕРБ и имунитета на господин Борисов.

Пълната бистрота той вижда в предлагането им комисията да заседава намерено, както и в това тя да бъде управлявана от ръководител, който не е в спор на ползи. От ПП/ДБ няма да оглавят комисията, като по тяхно предложение това ще е представител от другите парламентарни групи. Като образец Кирил Петков уточни Българска социалистическа партия, Възраждане или Има Такъв Народ. Няма отговор обаче на въпроса допустимо ли е Делян Пеевски да оглави комисията по имунитетите. „ Това би трябвало да се разиска “, уточни Петков за тази опция.

 

Още по тематиката:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР