„Ако не се направи стабилно правителство, първите плащания по Плана

...
„Ако не се направи стабилно правителство, първите плащания по Плана
Коментари Харесай

Пеканов: Без стабилно правителство първите плащания по Плана са застрашени

„ Ако не се направи устойчиво държавно управление, първите заплащания по Плана за възобновяване и развиване ще бъдат застрашени “. Това съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов в отговор на въпрос на жител в по време на събитието „ Властта приказва! Открито “. В рамките на час министърът отговори на редица питания на жителите за парите от Европа, въвеждането на еврото и данъчното облагане.

„ Това (за забавянето на предплатените заплащания в действителност е проблем). Дълго време се спекулираше, че другите страни са получили прати, а ние сме. Напротив, едвам в този момент през август месец първите страни, които са подали проектите през май. Дали тези пари ще дойдат октомври или ноември в макроикономически проект за мен няма огромно значение. В момента стопанската система е в стадия на възобновяване, в този момент средствата не са нужни през есента ще са нужни. Едно закъснение отвън рамките на тази година може да бъде проблематично от позиция на бюджета. Тук е моят зов към парламентарните групи да мислят за проекта, има отворени точки, които единствено те могат да решат “, сподели Пеканов.

Пари против промени

Парите по проекта за възобновяване са обвързани с съответни промени, които би трябвало да бъдат изпълнени, в случай че това не се случи, средствата няма да бъдат получени, означи вицепремиерът.
„ Това е въз основата на моркова, това ще подсигурява, че ще се случат нещата. Ние сме заложили, даже сме надградили досегашните способи за следене на осъществяването на плановете – ще има информативен уебсайт, където ще се разгласяват всички планове и ще се види по какъв начин се извършват. Ако това не се случва, ще Брюксел ще задържа парите “, сподели Пеканов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР