Ако нарушител не обжалва глобата и в 14-дневен срок от

...
Ако нарушител не обжалва глобата и в 14-дневен срок от
Коментари Харесай

Нарушителите ще могат да получават отстъпка от 20%, ако не обжалват глобата си

Ако извършител не апелира санкцията и в 14-дневен период от връчването на наказателното разпореждане отиде да я заплати, да получава отстъпка от 20% от нея. Това е записано в част от огромните промени в Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН), които бяха оповестени за публично разискване, което ще продължи един месец, оповестява lex.bg.

Възможност за подписване на съглашение и осъществяване на кратко правосъдно произвеждане по административнонаказателни каузи, както и отсъждане на заплащане за един юрист по тях са друга част от измененията.

Поощрението за нарушителите не е оригиналност, само че за пръв път се вкарва като общо предписание в Закон за административните нарушения и наказания, годно за всички случаи. Подобен метод беше общопризнат преди много години в Закона за придвижване по пътищата, който планува, че в случай че до 14 дни се заплати санкцията по електронен фиш, се дължи 70 на 100 от нейния размер. Това съгласно създателите на измененията в Закон за административните нарушения и наказания е довело до 86% растеж на събираемостта, по тази причина те предвиждат, че повсеместното използване на този институт ще докара да внезапно увеличение на събираемостта на имуществените наказания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР