Ако наистина ще вдига пенсиите и заплатите, ще сме за“,

...
Ако наистина ще вдига пенсиите и заплатите, ще сме за“,
Коментари Харесай

Ще бъде ли приет бюджетът на тортата „Гараш“? БСП го подкрепя, ако Асен Василев намали данъците

Ако в действителност ще подвига пенсиите и заплатите, ще сме „ за “, сподели заместник-председателят на ПГ на “БСП за България ” Иван Ченчев

Бюджет 2024, който някогашният финансов министър Симеон Дянков съпостави със закуска с торта „ Гараш “, след която идел глада, може и да получи поддръжка от Българска социалистическа партия, както и от други парламентарно показани партии. В „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия заместник-председателят на ПГ на “БСП за България ” Иван Ченчев сподели, че другарите му от опозицията ще поддържат нещо в макрорамката на Асен Василев, в случай че то е обществено и положително. 

„ Виждаме,че в последните седмици, че ще подвигат пенсиите и заплатите, в случай че в действителност е по този начин, ще го подкрепим, само че няма да одобрим бюджет с такива налози ", изясни аленият народен представител.

Вчера в ефира на Нова телевизия пък депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев сподели, че ще призове сътрудниците си от обединението да не поддържат бюджета, с цел да принудят Асен Василев да поправя частта с приходите, които са прекомерно повишени и в резултат на това ще се оформи дупка в хазната в размер на 5 милиарда лв..

„ Ако внесат бюджет с 40 милиарда доходи от налози, а не 35, колкото считаме, че са реалистични, ние би трябвало да го върнем още на първо четене, гласувайки срещу ”, съобщи Делян Добрев. 

Според Иван Ченчев пък кабинетът „ Денков “ не е осъществил политиките, които са били заложени.

" Един избор на съмнение не е единствено математика, той има за цел да покаже на хората нередностите в политическите дейности. Те сочат, че освен това държавно управление няма никакво усъвършенстване. Мерките, които бяха заложени въобще не бяха изпълнени. Нещата, които се случиха, са комични. В последна сметка имаме изпрани и препрани политици, отбрана на ползите на обособени партии и водачи ", разяснява той.

Депутатът изясни, че от известно време желаят оставката на Тодор Тагарев.

„ Когато имаш две зенитно-комплексни установки за защита, едната да пази София, а другата -атомната ни централа, би трябвало ли да се лишаваме от ракети? Не мога да ви кажа тяхната численост, само че е притеснителна “, добави той.

" Политиката, която военният министър води, е доста едностранчива и във връзка с страйкърите. Това са пропуски от страна на Министерство на защитата ", сподели Ченчев.

Според него изходът от политическата рецесия е оформянето на националните цели, национални дела.

" Вчера доста съществено обсъдихме казуса с демографията с представители от Европа и от офиса на господин Станишев. Там ситуацията е пагубно. Смятам, че това е една от националните ни дела ", посочи Иван Ченчев.

" Народното събрание взема неинформирани решения. В Комисията по защита, когато трябваше да се дебатира и съгласува изпразването на военните ни хранилища със снаряди, които сякаш били с изминал период на валидност. След това нямаше поднесен Доклад от страна на Министерство на защитата и към ден сегашен “, добави той.

Нито един депутат не знае какъв брой снаряди би трябвало да сме дали, изпразнени ли са складовете, какъв е срокът на валидност, сподели още заместник-председателят на ПГ на “БСП за България ”.

Той изясни, че от известно време желаят оставката на Тодор Тагарев.

" Политиката, която Тодор Тагарев води е доста едностранчива и във връзка с страйкърите. Това са пропуски от страна на Министерство на защитата ", сподели Ченчев.

Според Ченчев изхода от политическата рецесия е оформянето на националните цели, национални дела.

" Вчера доста съществено обсъдихме казуса с демографията с представители от Европа и от офиса на господин Станишев. Там ситуацията е пагубно. Смятам, че това е една от националните ни дела ", посочи Иван Ченчев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР