Ако наистина искате, можете да помагате на хората. Дори по

...
Ако наистина искате, можете да помагате на хората. Дори по
Коментари Харесай

На какъв тип човек не бива да помагате

Ако в действителност желаете, можете да помагате на хората. Дори по -късно да ви счетат за не изключително добър човек, най-малко вие ​​сами ще носите отговорност за избора си. В края на краищата от ранна възраст ни учат, че да се оказва помощ е положително дело, само че постоянно се оказва нездравословно за нас.

Защо се случва по този начин?

Защото не умеем да разбираме хората и да им оказваме помощ вярно. Невинаги това, за което човек желае помощ, ще му бъде от изгода. А ние даже не се замисляме за сходни неща.

Случай от практиката: едно момиче страдаше от несправедливото отношение на майка си към себе си и в действителност искаше да си тръгне от нея, само че нямаше задоволително пари за това. И по този начин тя срещна млад мъж, който, откакто научи за нейния проблем, се зае да избави младата хубавица от „ дракона “. Спаси я. С майка си тя ограничи общуването си до най-малко, само че бе доста смутена от това – майка и въпреки всичко.

Но по-късно се появиха редица проблеми в живота и, като постоянно се караше с младия мъж. И тя се обърна към майка си от обезсърчение и тя общително й оказа помощ. След това те последователно започнаха да откриват естествени връзки и тя се раздели с младия мъж и стартира да има вяра, че точно поради него връзките й с майка й били неприятни.

Какъв извод може да се направи тук? Има обстановки и уроци в живота, през които човек би трябвало да премине самичък и е по -добре да не задълбава в това. Да, душата се бори и сърцето бие трескаво, гледайки по какъв начин някой се изтезава, само че е по -добре да помислите още един път и да претеглите всичко, преди да се втурнете на помощ.

Известният публицист и мъдрец Сергей Николаевич Лазарев изяснява на кои хора е по -добре да не се оказва помощ:

„ На тези, които са алчни, завистливи, нападателни, жестоки, не трябва да се оказва помощ. Възможно е да се окаже минимална помощ в сериозна обстановка, с цел да се спасят душите и животът им. Но постоянната помощ за такива хора ще провокира детонация от непризнателност от тяхна страна. Те ще ви отмъстят и ще постъпят вярно, тъй като вие, укрепвайки физическото и духовното им богатство, убивате душата им. "

Ето за какво, в случай че някой е дал отговор на вашата помощ с непризнателност, не бързайте да се отречете от всички хора. Просто знайте, че точно този човек би трябвало самичък да се оправи с казуса, за свое положително. Така че за всички да е добре.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР