Ако на вас ви звучи като мечта шефът ви да

...
Ако на вас ви звучи като мечта шефът ви да
Коментари Харесай

Бизнесменът, който купува крайбрежен хотел в Хърватия, за да могат неговите 200 служители да почиват безплатно

Ако на вас ви звучи като фантазия шефът ви да ви обезпечи безвъзмездна лятна почивка на морето, то за хората от компания Applied Ceramics това е действителност. Става въпрос за хърватск-американския предприемач Дарко Мат Сертич, който е вложил в хотел, с цел да могат чиновниците от неговите компании в Хърватия да почиват гратис на брега на морето, споделя Croatia Week.

Сертич e закупил хотел Аблана в дребното крайбрежно населено място Ябланиц под преди две години за неговите чиновници му да могат да почиват там гратис. Хотелът има 26 стаи и е издигнат през втората половина на 90-те години на предишния век. Той работи до 2010 година Сертич ремонтира всички стаи и пространства и слага слънчеви панели на покрива на постройката.

Сертич отпътува в Съединени американски щати в средата на 80-те години. Той работи известно време в Силициевата котловина и основава Applied Ceramics през 1994 година Компанията е производител на направени по поръчка керамични, кварцови аварийни елементи, предопределени за полупроводниковата промишленост, горивните кафези, петролните сондажи и нуклеарната индустрия. Клиенти са й най-големите производители в света като Intel, Samsung, Philips и тайванската TSMC.

През 2008 година той мести компанията в родния си град Сисак и отваря цех там. В рамките на същия промишлен комплекс той открива кулинарен институт Kul IN, който образова интернационалните студенти.

В Хърватия предприемачът дава работа на към 200 души . С мисъл за тях, само че и в желанието да обезпечи на студентите в кулинарното си учебно заведение стаж през лятото, той стартира да търси хотел или курорт на морето.
 Компанията, която ще заведе всичките си чиновници на отмора на Канарските острови
Компанията, която ще заведе всичките си чиновници на отмора на Канарските острови

Като подарък за добре свършена работа през последните две години

" Миналата година към този момент посрещнахме първите си посетители, чиновници и новият ни сезон стартира от Великден ", споделя Сертич.

" През последните години организирахме осигурихме на нашите служащи да почивка, а те сами се уреждаха по кое време някой ще върви на море. От друга страна, кулинарният институт се разраства от ден на ден и при нас идват хора от цялостен ​​свят. Имахме чести запитвания дали няма да имат възможност за стаж. Ето за какво взехме решение да купим постройката, с цел да им дадем опция ", споделя Сертич, който през днешния ден живее сред Хърватия и Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР