Ако мислите къде бихте могли да прекарате почивката си тази

...
Ако мислите къде бихте могли да прекарате почивката си тази
Коментари Харесай

Планирате ли ваканция? Посетете Сърбия или Хърватия

Ако мислите къде бихте могли да прекарате почивката си тази година, предлагаме ви да помислите за посещаване на Белград или някои от многото туристически центрове в Сърбия или Хърватия. Цените на квартирите там са понижени (Nekretnine sa sniženom cenom - Izdavanje - imovina.net) за самоуправляващи се ваканции, а и не се изисква PCR тест за български жители за влизане в Сърбия, също по този начин здравословното положение в страната е доста усъвършенствано.

Наблюдава се осезаемо увеличение на броя на туристите, както и на тези, които търсят недвижими парцели за кратковременен наем поради работата си. Освен столицата Белград, туристите от България най-често се интересуват от Нови Сад, Ниш, Златибор, Врнячка Баня, Копаоник, само че също по този начин и от други по-малки места, спа курорти и планини.
Снимкa: Shutterstock  Планирате ли почивка? Посетете Сърбия или Хърватия

Ясна наклонност измежду българските туристи, посещаващи Сърбия, в действителност е туризмът през уикенда. Често това е гастрономически туризъм - посещават се сръбски заведения за хранене и дребни хотели, само че също по този начин се провеждат тържества за специфични мотиви, като рождени дни, годишнини, събирания на другари. Българите са огромни фенове на сръбската кухня, на първо място на скарата, и се следи все по-голям брой хора от София, които посещават Сърбия, освен поради почивката си, само че и поради закупуването на сръбски специалитети, които имат достоверен локален усет.

За влизане в Хърватия разпоредбите, които се ползват в Европейски Съюз, важат и за българските жители, а цените за кратковременен наем (lSmještaj Hrvatska - Nekretnine imovina.net) на жилища в по-големите градове или наоколо до морето са доста по-ниски спрямо интервал преди пандемията.

Скок в пазарната интензивност се чака и след отварянето на границите, както и възобновяване на туристическия сезон.
Снимкa: Shutterstock  Планирате ли почивка? Посетете Сърбия или Хърватия

Възползвайте се от атрактивните цени и прекарайте най-малко един уикенд на отмора в Сърбия или Хърватия и заредете батериите си за идващите месеци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР