Ако министър Нинова не се срещне с работниците на ВМЗ-Сопот,

...
Ако министър Нинова не се срещне с работниците на ВМЗ-Сопот,
Коментари Харесай

Служители на ВМЗ готвят блокада на подбалканския път, ако не се срещнат с Корнелия Нинова

Ако министър Нинова не се срещне с служащите на ВМЗ-Сопот, в петък те ще излязат на митинг и ще блокират подбалканския път София-Бургас.

Предупреждението за това пристигна по време на общото заседание на синдикатите КНСБ и КТ " Подкрепа " в оръжейницата през днешния ден по обяд.

„ Все още нямаме никаква публична реакция на поканата ни за среща от страна на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова”, сподели Елена Петрова, ръководител на синдикалната организация на КНСБ в завода.

По думите ѝ служащите са обезпокоени и упорстват водачът на Българска социалистическа партия да им обясни персонално какво следва след промяната на мениджърския екип на предприятието.

Двете синдикални организации във ВМЗ изпратиха писмо с гледище да се подсигурява покачването с 200 лева на заплатите в предприятието и приемането на спомагателни ваучери.

Напрежението в оръжейницата ескалира, откакто на трети юни вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разгласи, че поради влошено финансово положение, отвод да се заплати държавен дял и ликвидация на имущество зад тила на принципала, управлението на „ Държавна консолидационна компания “ (ДКК) е взело решение за промяна на борда на ВМЗ Сопот.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР