Ако мандатът дойде при нас като парламентарна група, ние сме

...
Ако мандатът дойде при нас като парламентарна група, ние сме
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ако мандатът дойде при нас, ние ще говорим с всички


Ако мандатът пристигна при нас като парламентарна група, ние сме подготвени да приказваме в самата парламентарна група и с съдружните сътрудници – първо с „ Да, България “ и в низходящ ред, с всички ще приказваме “. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.

По думите му, вярна е позицията на ГЕРБ и тяхната подготвеност да поддържат държавно управление и с втория, и с третия мандат.

„ Направата на държавно управление е значим жест към всички българи, без значение дали са дали своят вот, или не “, съобщи Стефан Янев.

Според него бюджетът би трябвало да се гледа едвам, откакто има структура, която да предложи и да направи държавно управление.

Стефан Янев съобщи, че ще гласоподават срещу хартиената бюлетина и освен за одобряване на машинния избор, само че и за неговото разширение – електронен избор.

„ Готови сме да водим разговор за неговото разширение. Всичко може да бъде разменна монета, само че дано тези диалози да ги водим намерено, почтено пред очите на хората и да забравим обвиняванията за нечие задкулисие, че сме се договорили нещо “, сподели Янев.

По отношение на изнасянето на оръжие за Украйна, Стефан Янев означи, че кардинално го поддържа.

„ Прифронтова страна сме, войната е покрай границите ни. Принципно споделям – да, може да дадем оръжие и от една страна от позиция на българския бизнес – създава, продава, от позиция на инвентара на българската войска – въоръжение, платформи, това, което има в българската войска, от позиция на солидарността - това е добре, само че дано да погледнем първо какво имаме, дали е задоволително. Това е една преценка, която всеки може да я даде от позиция на познанията и разбиранията. Аз съм склонен, че нямаме задоволително, нямаме ненужно. Ако имаме диалози с нашите съдружници от НАТО и Европейски Съюз, да заменяем едно с друго, само че те би трябвало да стартират в този момент и незабавно “, съобщи още Стефан Янев.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР