Ако лидерът на БСП Корнелия Нинова допусне разкол с президента,

...
Ако лидерът на БСП Корнелия Нинова допусне разкол с президента,
Коментари Харесай

Иво Христов: Ако Нинова допусне разкол с президента, значи е влязла в сговор с ГЕРБ

Ако водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова допусне ерес с президента, ще удостовери тезата на вътрешната съпротива, че е влезнала в сговор с ГЕРБ, Движение за права и свободи или някоя друга от евентуалните партии партньорки в идващ парламент.

Това сподели евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Иво Христов, който бе шеф на кабинета на президента, по Българска национална телевизия. По думите му обаче няма напрежение сред Нинова и Румен Радев.

Струва ми се, че медии и заинтригувани коментатори съумяха да трансфорат в тематика едно изявление на Нинова, само че тя е пореден опозиционер, водач на опозицията. С тази поръчка получи доверието на своите съпартийци, това е повода аз да я поддържам. И не мисля, че тя би позволила ерес сред Българска социалистическа партия и президента. За него няма нито идейна почва, нито прочувствени настроения, безапелационен бе Христов.

Президентът е съпротива на настоящия режим. Той е на страната на народа. Не го крие през цялото време. Той слезе измежду протестиращите. Неговата конституционна роля е да бъде със своя народ, да пази кардинални позиции. Той е справедлив съдружник с всички хора, които се борят с безазаконието и против мафиотизираната страна ", разяснява още Иво Христов.

На въпрос дали ще бъде потрес за него, в случай че Българска социалистическа партия не поддържа за втори мандат Румен Радев, той отговори: Това би било несъответстващо държание от страна на Българска социалистическа партия - да се лиши от най-популярния политик в страната, който сама е издигнала и с който е на едно и също мнение. Няма никаква логичност в това. Това е тематика, от която интерес имат външни фактори и търсят да разбият този фронт на смяната. Той не се лимитира с президента и Българска социалистическа партия, а и с ред други партии, изясни Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР