Ако консумирате триста и петдесет грама спанак на седмица, възрастовите

...
Ако консумирате триста и петдесет грама спанак на седмица, възрастовите
Коментари Харесай

Красиви и здрави със спанак

Ако консумирате триста и петдесет грама спанак на седмица, възрастовите промени в очите ви ще се проявят много по-късно поради съдържащия се в този зарзават лутеин.

Той усъвършенства зрението, изключително на хората, които работят с компютри. Пресният сок от спанак пречиства организма, гони умората и попълня енергийните ресурси.

Това става единствено в случай че се пие заран на гладно. Сокът от спанак подтиква работата на доста органи. Той влияе удобно на бъбреците и черния дроб, както и на стомаха.

При възпаления на венците е добре да изплаквате устата си със сок от спанак. При възпалени сливици правете гаргара със сок от спанак. Сокът от спанак успокоява нервите.

Хората, които водят слабоподвижен метод на живот, би трябвало да изпиват по две чаши прясноизцеден сок от спанак седмично, а тези, които се движат доста и спортуват, би трябвало да го пият всеки ден.

 Зелена салата

Сокът от спанак, разбъркан в съразмерност едно към едно с бадемово масло, е доста потребен за здравето, изключително за растежа и развиването на деца и младежи.

Свежите намачкани листа от спанак понижават възпаленията и оказват помощ при захапване от инсекти. За изгаряния се употребява паста от спанак, сварен в зехтин.

С такава паста може да се отстранен лунички и да се усъвършенства тена на лицето. Вкусът на спанака е съвсем безпристрастен и той може да се прибавя в разнообразни ястия, с цел да им придаде хубав зелен цвят.

Спанакът има и минус, тъй като е несъответствуващ за хора, които страдат от проблеми с бъбреците и болести на пикочните пътища.

При подагра и ревматизъм, както и при заболяване на дванадесетопръстника, черния дроб и жлъчката спанакът е противопоказен.

За консумация е подобаващ единствено младият спанак. Колкото са по-малки листенцата на спанака, толкоз по-млад е той. Големите груби листа не би трябвало да се употребяват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР