Ако живеете сами, надали това би ви създало проблем. Неудобството

...
Ако живеете сами, надали това би ви създало проблем. Неудобството
Коментари Харесай

Как да организирате работата в дома

Ако живеете сами, едва ли това би ви основало проблем. Неудобството идва, когато имате семейство, изключително с деца в учебна възраст. А в случай че добавите към това и малко жилище, нещата стават в действителност съществени. Има обаче 4 трика, които ще ви бъдат от изгода, в случай че се наложи да минете на подобен режим за известно време.

1. Ограничете работния ъгъл

В офиса евентуално разполагате с огромно бюро, което може да разхвърляте както си желаете. В дома едва ли ще имате такава опция. Затова се концентрирайте до най-необходимото и ограничете работния си ъгъл. Освен това е добре всеки да си знае мястото, а не да се прескачате непрекъснато през стаите. Ако да вземем за пример, вие сте избрали за работа спалнята, останете си там, а не се местете в кухнята, на дивана, в тоалетната. Така ще има ясни правила и ще се знае кой къде работи. И няма да си пречите.

2. Установете работно време

Да се работи вкъщи може да е доста комфортно. Денят е пред вас, от време на време и нощта. Така обаче разтегляте работния си ден и в избран миг ще се окажете по-уморени, в сравнение с в случай че сте в офиса. Ако нямате открито време, в което би трябвало да бъдете пред компютъра, сами си направете такова, с цел да не се претоварвате ненужно. А и като знаете, че ще работите единствено в избраните часове, ще се концентрирате, планирате нещата и ще бъдете доста по-полезни и за себе си, и за компанията ви.

3. Измислете си утринна рутина

Доказано е, че в случай че стартирате деня прелестно, създавате позитивна настройка за целия ден. За да се случи това, си измислете утринна рутина – 10 минути, не повече, само че единствено за вас. Това оказва помощ да си изградите и дисциплинираност, което пък покачва концентрацията и работоспособността, от които имате потребност. Няма значение по какъв начин ще наподобява тази рутина – чаша кафе на терасата в по-топлите дни или йога за разбуждане на сетивата, значимото е да ви основава наслаждение и да ви настройва позитивно за деня.

4. „ Пиш “ пауза

Умът не е в положение да остане фокусиран прекомерно дълго, по тази причина има потребност от паузи на всеки час, с цел да може да продължи да работи пълноценно. Ако ви е мъчно да вършиме отмора, просто си измислете задоволително уважителни аргументи, с цел да станете от стола: за тоалетна, с цел да хапнете нещо малко, да изпиете чаша вода и така нататък И не поставяйте към себе си всичко належащо – по този начин ще имате мотив да ставате всякога, когато ви потрябва. Щом се изправите, разкършете рамена, извийте тялото наляво и надясно, завъртете главата в двете направления, изпънете ръце нагоре и внезапно ги отпуснете. Това раздвижва кръвта и ободрява, въпреки и изпълнено за десетина секунди.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР