Ако изяждате по една райска ябълка между храненията, ще предотвратите

...
Ако изяждате по една райска ябълка между храненията, ще предотвратите
Коментари Харесай

Райска ябълка срещу депресия

Ако изяждате по една райска ябълка сред храненията, ще предотвратите зараза на белите дробове, сочат резултати от скорошно изследване. Причината се крие в наличието на бета-каротин в тези плодове.

Освен това постоянната консумация на райска ябълка ще контролира и храносмилателните процеси в организма с помощта на пектиновите субстанции, които има в плода.

Райската ябълка е подобаваща и за хора, страдащи от анемия, защото е богата на желязо. Освен това постоянно се предлага на хора, които страдат от хипофункция на щитовидната жлеза (Хипотиреоидизъм).

Заради високото наличие на фруктоза райската ябълка има засищащо деяние. Препоръчва се да се употребява и от хипертоници.

Магнезият в оранжевия плод е потребен за работата на сърцето. В райската ябълка се съдържа и огромно количество витамин С. Комбинацията му с бета-каротина покачва имунитета.

Външно плодът може да се употребява за козметични маски, за изгаряния, рани. Ако гърлото ви е сопнато, необходим ви е свеж сок. Разредете го с вода в съответствие 1:1 и правете гаргара с тази примес.

 Здраво тяло с райска ябълка

Плодът се използва и за общо подсилване и тонус на организма. Използва се постоянно за лекуване на кашлица, стомашно-чревни нарушавания, диабет, разранени венци, проблеми с кожата и други. Налагането на райска ябълка върху изгаряния или рани оказва помощ за по-бързото възобновяване на кожата.

Заради своето засищащо деяние, райската ябълка е доста подобаваща за банкет по време на разнообразни хранителни режими. Освен това в плода се съдържат малко калории. Според някои източници три–четири плода дневно са изцяло задоволителни за нормализиране на високото кръвно налягане.

В националната медицина плодът се предлага за стомашно-чревни разстройства. Освен плодовете, употребяват се и листата на райската ябълка, от които се подготвя чай.

Не на последно място, райската ябълка е отлична храна, в случай че в последно време сте потънали в мрачни мисли. Вкусният плод защищава човек от депресии и горест. В него се съдържа витамин РР – той се предлага при положение на отмалялост, меланхолия, за по-хубава и здрава коса, при съществуване на акне.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР