Ако изведнъж започвате, че след като прекосите прага на дома

...
Ако изведнъж започвате, че след като прекосите прага на дома
Коментари Харесай

8 неща в дома ви, които са енергийни вампири

Ако внезапно стартирате, че откакто прекосите прага на дома си, лягате като смазани и стартирате да си мечтаете за сън и отмора, не би трябвало да бързате да си вършиме изводите, че повода са метеорологичните условия или прекомерното натоварване.

От jenata.blitz.bg тайната на едни жилище, намиращо се на пъпа на Париж, което е било заключено повече от 80 години. Споделихме ви и историята на 91-годишна баба, която реши да продаде дома си на търг, само че щом купувачите го видяха, напряко онемяха.

Това, несъмнено, несъмнено същи оказва въздействие, само че има нещо, което може да ви направи по-нещастни и изтощени и това е точно вашият апартамент. Въобще не става дума за вас, а за неща от интериора ви, които безусловно са енергийни вампири.

Тези неща могат да причинят отмалялост без каквато и да е забележима причина.

Студени стени

Изненадващо или не, цветът, в който сте боядисали да вземем за пример спалнята си, може да повлияе на настроението ви и да провокира отмалялост. Американски учени са разкрили, че сивите, сините и другите студени тонове въздействат уморително, не помнят сърдечната активност и понижават кръвното налягане.

Именно поради това при такива цветове се усещаме непрекъснато сънливи. Искате да се чувствате по-весели и бодри, то просто боядисайте стените в по-топли цветове.

Телевизорът работи непрекъснато

Информационният звук също се отразява зле на душeвността ни. Ако имате навика да хващате отдалеченото незабавно щом влезете в жилището, не се учудвайте, че малко по-късно стартира да ви боли глава и целият свят да ви е крив.

В допълнение синята гама на устройството потиска производството на мелатонин, хормонът регулатор на дневните ритми, така че сънят ви става доста по-неспокоен и не може да си починете пълноценно.

Мръсотия и безпорядък

Бъркотията, боклукът и мръсотията несъмнено не ни карат да се усещаме добре. Експерти акцентират, че кочината вкъщи ни въздейства стресиращо и ни докарва ненужно напрежение, което от своя страна ни пречи да се концентрираме.

Това води до нервно безсилие и липса на жизненост. Ако желаете да подобрите здравето си, просто бъдете по-подредени и почистете добре жилището си.

Бързо хранене и мощни спиртни питиета

Бързото хранене преди лягане е доста неприятна концепция. Нездравословната храна е обогатена с въглехидрати и захар Това води до това да се усещаме доста по-уморени. Пиенето на алкохол също може да направи нощта и съня ни неспокойни.

Ароматни свещи

Особено нездравословна е миризмата на лавандулата. Този мирис кардинално е доста прелестен, само че съгласно специалисти точно той е в основата на неспокойния наследник. Затова е добре да замените този аромат с подобен на мента или цитрусови плодове.

Но значимо е да отбележим, че не би трябвало да прекалявате. Голямото струпване на ароматни свещи в една и съща стая може да аргументи главоболие и отмалялост.

Плътни и постоянно спуснати пердета

Те водят до меланхолия. Психолози настояват, че пречат на естественото действие на тялото. Ако не си осигуряваме задоволително светлина, то настроението ни стартира да се утежнява и имаме доста повече отрицателни мисли в главата си. Добре е денем постоянно да има слънчева светлина в дома ви.

Студ в стаята

Изненадващо или не неналичието на отоплителен апарат в стаята и ниската температура в някое от пространствата, може да ни накара да се усещаме изтощени. Добре е да затоплите спалнята или леглото си, преди да легнете.

Мобилен телефон на нощното шкафче

В днешно време е доста мъчно да си представим живота си без смарт телефони или други сходни съоръжения. Оставянето на сходен уред до леглото обаче е извънредно нездравословно. Всеки звук, публикуван от него, нарушава съня ви и ви кара да се чувствате доста по-уморени на идващия ден.

Освен това лекарите споделят, че вълните на тези джаджи имат извънредно негативно въздействие върху здравето ни. Добре е до момента в който спите мобилните телефони да се намират в друго помещение

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР