Ако изборите са 2 в 1 за нас е най-добре

...
Ако изборите са 2 в 1 за нас е най-добре
Коментари Харесай

ЦИК: Няма пречка за организиране на машинно гласуване 2 в 1

Ако изборите са 2 в 1 за нас е най-добре парламентарните изборите да бъдат ориентирани в края на тази или началото на идната седмица. Това съобщи пред "Денят стартира " на Българска национална телевизия Росица Матева, зам.-председател на ЦИК.
Според нея за облекчение и на жителите и на целия развой е да няма обособени изборни бумаги за парламентарните и президентските избори, а книжата да вървят дружно. Ако до тогава не бъдат планувани парламентарните избори, ще стартира подготовката за президентските, които към този момент са планувани.
Няма проблем да бъдат проведени избори две в едно, сподели още Матева. Машините разрешават това, няма спънка за образуване на машинно гласоподаване за два вота в един ден, уточни тя. Но съгласно нея ще е по-трудно механически, в случай че парламентарните избори бъдат планувани за втория тур на президентските избори. Матева добави, че всичко това ще бъде обяснено на президента при идна среща на комисията с него.
Ако изборите са 2 в 1 ще има потребност от закупуване на спомагателни машини, сподели още зам.- шефката на комисията. До края на октомври могат да бъдат доставени сред 2100 и 2500 машини. Намеренията са да бъдат закупени към 2000 машини, с цел да се сложи втора в секциите над 300 души. Все още не е взето решение дали ще се гласоподава с една или две карти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР