Ако изборите бяха сега, Продължаваме промяната на Кирил Петков и

...
Ако изборите бяха сега, Продължаваме промяната на Кирил Петков и
Коментари Харесай

Ако изборите бяха днес: проектът на Кирил Петков и Асен Василев на второ място след ГЕРБ


Ако изборите бяха в този момент, " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев щеше да се класира на второ място. Проучване на " Галъп интернешънъл " демонстрира моментна фотография на електоралните настройки в България.

Ако изборите за Народно заседание бяха през днешния ден, резултатите биха изглеждали евентуално по следния метод:, следвани от „ Продължаваме промяната “ с поддръжка от 15,2%. На трето място е Българска социалистическа партия с 13,4%, а с 12,3%. Следват " Демократична България " (ДБ) с 12,1% от гласовете на гласоподавателите и ДПС с 11,4%. " Изправи се, БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) получава 4,1%. Това сочат данните от настоящо изследване на публичното мнение, извършено от " Галъп интернешънъл " сред 21 и 26 септември.
Редакцията предлага
Кои избиратели привлича планът на Петков и Василев?

Както показват създателите на проучването, данните ясно демонстрират по какъв начин се отразява. Именно на новата групировка се дължи следеното разместване в пластовете. Но тепърва ще проличи дали това разбъркване ще бъде трайно. Затова, прецизират създателите на проучването, данните са просто моментна фотография - идните седмици на акция ще покажат какви са трендовете.

Като че ли в най-голяма степен новата партия привлича електорат, който другояче би дал своя вот за „ Демократична България “. Към новата формация се ориентират и значително от гласоподавателите от периферията на Има Такъв Народ. Дори последователи на Българска социалистическа партия и ГЕРБ демонстрират интерес към новата партия, прецизират създателите на изследването.

Очакванията са за по-висока изборна интензивност

50,6% от интервюираните декларират, че ще гласоподават на предстоящите избори. 22,6% споделят, че евентуално ще гласоподават. Това значи, че ползата към изборите пораства, заключават създателите на проучването и прибавят: " Тепърва ще личи дали и какво отражение ще даде сливането на двата вида избори, само че все още може да се чака по-висока интензивност спрямо изборите на 11 юли ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР