Ако искате да ускорите растежа на косата си, освен обичайните

...
Ако искате да ускорите растежа на косата си, освен обичайните
Коментари Харесай

7 храни за бърз растеж на косата

Ако желаете да ускорите растежа на косата си, с изключение на нормалните домашни маски за коса, серуми и шампоани би трябвало да обърнете внимание и на това с което се храните. Може да се окаже, че това, което ви липсва, е смяна в диетата и питателните привички.

Възможно е ежедневното ви меню да не ви обезпечава питателните субстанции, от които се нуждаете. Разберете по какъв начин да стимулирате естествения напредък на косата си.

1. Сьомга

Сьомгата е вкусна риба, богата на Омега 3 мастни киселини. Това скъпо хранително вещество е отговорно, наред с други неща, за подсилване на космените фоликули и стимулиране на растежа на косата.

Много научни проучвания демонстрират, че постоянната консумация на тази риба в продължение на шест месеца или повече понижава косопада и усилва растежа на косата.

Така че яденето на храни, богати на Омега 3 мастни киселини, оказва помощ за възобновяване на растежа на косата.
Нещо повече, сьомгата също е богата на витамин В12 и желязо, което доста подкрепя регенерацията на нишките. Ако не обичате риба може да изберете други храни богати на желязо.

2. Домашни птици

Домашните птици са тип месо, богато на скотски протеини, което е от значително значение за производството на кератин, вещество, което съставлява 80% от косата ни.

Ако имате дефицит на това хранително вещество за 2 до 3 месеца, косата ви ще спре да пораства с естествения си темп и ще стартира да пада.
Други типове месо, които обезпечава първокачествен протеин, са заек и пуйка.

3. Бадеми

Този тип ядки е богат на витамин Е. Тази съставна част подкрепя растежа на косата и я укрепва.

Само 20 бадема дневно са задоволителни, с цел да обезпечат на организма до 70% от дневните потребности на този витамин.
Сякаш това не е задоволително, бадемите са богати и на други субстанции, които са доста потребни за косата ни, като биотин, мастни киселини и витамини от група В.

4. Стриди

Стридите са освен вкусни, само че и отлични за нашето здраве. Интересното е, че те могат доста да ускорят растежа на косата. Това е артикул, който е извънредно богат на цинк. Той оказва помощ на косата да пораства по-бързо и й придава необикновен искра.

Интересното е, че е задоволително да изядете единствено една стрида, с цел да осигурите на организма задоволителна дневна доза цинк.
Ако не можете да консумирате този артикул всекидневно, има други храни богати на цинк, които също ще засилят растежа на косата ви.

Ето някои оферти:

  • Пшеница
  • Черен дроб
  • Говеждо месо
  • Свинско

5. Тиквени семки

Тиквените семки са богати на витамини от група В, а това е един от нужните витамини за коса. Те от своя страна са идеални за хора, които желаят да ускорят растежа на косата, тъй като съвършено се грижат за скалпа.

За да избегнете загуба на коса, включете в диетата си масло от тиквени семки. Благодарение на свойствата си, той оказва помощ да се отървете от проблеми като алопеция.

6. Леща

Лещата е с високо наличие на желязо, едно от питателните субстанции, което е от значително значение за поощряване на растежа на косата. Една порция леща съдържа към половината от дневните потребности за този микроелемент.
Лещата също съдържа доста цинк, с помощта на което подтиква кръвообращението.

7. Яйца

Яйцето е един от най-богатите на протеини артикули на пазара. Нещо повече, то ни обезпечава огромни количества витамин В12. Ако ядете постоянно яйца, косата ви ще пораства по-бързо и ще бъде по-силна от всеки път. Може да засилите този резултат като прилагате постоянно и маски за коса с яйце.

Какви храни би трябвало да избягвате в случай че желаете дълга и здрава коса

Някои артикули могат да подтикват растежа на косата. Други от своя страна би трябвало  да се заобикалят, в случай че желаете красива, здрава и мощна коса, която да пораства бързо.

Както може би се досещате, това са най-вече модифицирани храни, които съдържат огромни количества захар и въглехидрати.

Избягвайте храни, които предизвикват отичане на тялото, задържат вода, нарушават хормоналния баланс и вършат тялото ви податливо на гъбични инфекции. Всичко това може да способства за загуба на коса.

Що се отнася до захарта, би трябвало да се означи, че тя е един от факторите, които – в композиция със напрежението – могат да усилят косопада. Той също има негативен резултат върху космените фоликули, което непосредствено стопира растежа на косата.
Това, несъмнено, не значи, че безусловно не би трябвало да посягате към захарта под каквато и да е форма. Това е жизненоважна съставна част. Става въпрос единствено за управление и сдържаност. В края на краищата има доста вкусни и здравословни други възможности!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР