Ако искате да намалите въглехидратите в диетата си, за да

...
Ако искате да намалите въглехидратите в диетата си, за да
Коментари Харесай

Вкусно и почти без въглехидрати: 3 уникални рецепти

Ако желаете да намалите въглехидратите в диетата си, с цел да отслабнете, би трябвало да знаете, че е значимо да изберете качествени съставки за нашите ястия.

Ето за какво ви предлагаме три от най-хубавите предписания за ястия с ниско наличие на въглехидрати:

    1. Пилешка кето пица

Необходими артикули: 300 гр. пилешки гърди, 1 яйце, 70 гр. моцарела, зелени маслини, 5 мл. зехтин, сол и пипер
Начин за подготвяне: За приготвянето на пилешката пица първо нарежете гърдите на кубчета и ги поставете в блендер дружно с яйцето и щипка сол. Трябва да постигнете хомогенна примес, която е лепкава на досег. Поставете хартия за печене в тавичка и за всеки случай намажете с малко зехтин. Изсипете сместа в тавичката и я размажете (като тесто за пица). Поставете във фурната на 180-200°C. Преди да е изцяло изпечен блатът, извадете от фурната и прибавете моцарелата и маслините, след което печете до приемане на златист цвят.

    2. Крекери със семена

Необходими артикули: 25 гр. семена чиа, 20 гр. маково семе, 20 гр. ленено семе, 55 гр. тиквено семе, 55 гр. сусамово семе, 20 гр. овесени ядки, 1/4 чаена лъжичка сол, кимион на усет, 1 настъргана скилидка чесън, 250 мл. вода.

Начин за подготвяне: Поставете всички съставки като се изключи водата в съд и разбъркайте добре. След това прибавете и водата, като разбърквате деликатно, до момента в който се смесят добре съставките. Покрийте с чиста забрадка и оставете да престои 10 минути.
Загрейте фурната до 150°C. Проверете дали водата е всмукана от сместа от семена. Трябва да се получи леко лепкаво тесто и да няма локва вода на дъното. Покрийте тава с хартия за печене и разпределете тестото от горната страна. Посолете и печете към 30-35 минути. 
След като е готово, можете да нарежете крекерите в каквато форма желаете, изборът е ваш.

Хрупкавите крекери със семена се съхраняват доста добре до няколко седмици в затворен съд. Ако има доста влага или топлота, те могат да омекнат малко, само че следователно можете да ги запечете още един път леко във фурната. Могат да се употребяват непосредствено или да се намажат с хумус, пюре от авокадо, крема сирене или друго.

    3. Брауни с тиква

Необходими артикули: 120 гр. неподсладен черен шоколад или с висок % какао, 220 гр. тиква (варена или печена и пасирана), екстра върджин зехтин, 30 мл. кокосово мляко, 4 яйца, 5 мл. ванилия, течен подсладител (подходящ за готвене, количеството да е еквивалентно на 100 гр. захар), 50 гр. смлени лешници или бадеми, 10 гр. какао на прахуляк (без захар), сол

Начин за подготвяне: Загрейте фурната на 175°C и застелете квадратна тавичка към 20 см от всяка страна с хартия за печене (ако е по-малка, браунитата ще излязат по-дебели, а в случай че е по-голяма – по-тънки). Нарежете шоколада и го разтопете на водна баня, а по-късно го оставете да изстине.

Разбийте с бъркалка яйцата с тиквата, олиото и ванилията. Добавете разтопения шоколад, пресятото какао и подсладителя (ако употребявате такъв). Разбийте леко, прибавете смлените лешници и солта и разбъркайте постепенно и деликатно, до момента в който се интегрират.
Изсипете всичката примес във формата и оставете да се запече към 18-20 минути. След като браунито е изпечено, го извадете от фурната, само че изчакайте малко, преди да режете и вадите от тавата.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР