Ако искате да живеете по-добре, няма да е лошо да

...
Ако искате да живеете по-добре, няма да е лошо да
Коментари Харесай

Вредните поведения, които не трябва да търпите

Ако желаете да живеете по-добре, няма да е неприятно да внимавате с какви хора се обграждате, защото държанието на другите постоянно може да е нездравословно за вас.

Вредното държание не е просто дразнещо. То заразява със своя негативизъм, който нараства като снежна топка, с цел да се стовари върху разнообразни сфери в живота ви. Трудно е да бъдеш оптимистично надъхан и положителен, в случай че взаимоотношенията, които поддържаш, не се отразяват добре на душата ти.

Разбира се, на всеки от нас му е разрешено понякога да бъде отрицателен. Така че, не очаквайте хората към вас да са съвършени. Важно е обаче дали долуизброените неща са типични за индивида или спорадични.

1. Клюки

Избягвайте взаимоотношения, в които клюките са съществена тематика на диалог. Казано е: " Големите мозъци разискват концепциите. Средните мозъци разискват събитията. Малките мозъци разискват хората " (Елинор Рузвелт). Качествените взаимоотношения са основани на обмяна на хрумвания и вдъхновение от шерването на проекти. Именно това ни оказва помощ да растем, да се развиваме, да реализираме фантазиите си.

2. Подигравки

Повечето от нас са се сблъсквали с хора, които вършат двусмислени похвали или се подиграват, сякаш под формата на смешка (например забележки като " Харесва ми, че не ти пука по какъв начин изглеждаш " ). Тези прикрити обиди идват от хора, чиято сила вибрира доста ниско. Не забравяйте: здравословните връзки ви карат да се чувствате по-добре, не по-зле.

3. Съревнование

Нездравата конкуренция, която усещате от страна на другия, е нездравословна за вас. Нямате потребност от хора, които непрестанно се съпоставят с вас. Хората, които са уверени в себе си, ще се радват за вашите триумфи, няма да ги мерят със своите. Именно те могат да ви зареждат с положителна сила. Защото би трябвало да се съревноваваме единствено със себе си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР