Ако искаме европейски заплати, следва да работим по европейски, смятат

...
Ако искаме европейски заплати, следва да работим по европейски, смятат
Коментари Харесай

Васил Велев: Ако искаме европейски заплати, следва да работим по европейски

Ако желаеме европейски заплати, следва да работим по европейски, считат от АИКБ.

Реалността се разминава със статистиката. Това е мнението на Георги К. Първанов, член УС Българската конфедерация по заетостта, изразено в ефира на Нова Нюз.

„ Извадката, която Национален статистически институт употребяват за растежа на заплатите за четвъртото тримесечие на 2022 година, демонстрира, че има не доста огромно покачване в IT-сектора - 15%. Реалността е доста висок растеж на заплатите, рекордно ниска безработица и приходи, които са стъпка под равнището на инфлацията ", сподели Георги К. Първанов.

Според Васил Велев, ръководител на АИКБ, заплатите изпреварват инфлацията с няколко процентни пункта. „ Българската промишленост се показа доста добре предходната година.

За да имаме заплати като в Европа, би трябвало да работим като в Европа ”, сподели той и сподели графика, съгласно която растежът на заплатите в промишлеността у нас е максимален.

По думите на Първанов през предходната година доста работодатели са употребили спомагателни придобивки – ваучери за храна, за фитнес, покриване на транспортни разноски, разпределяне на бонуси и комисионни, в допълнение пенсионно обезпечаване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР